Mobilizare de forțe pentru Festivalul Custom Reșița 2023

Peste 85 de polițiști și jandarmi vor acționa, în perioada 13-15 iulie, împreună cu ceilalți parteneri instituționali, pentru prevenirea incidentelor, menținerea climatului de siguranță publică, fluidizarea traficului rutier, precum și pentru a asigura un răspuns ferm la orice faptă de natură penală sau contravențională, cu ocazia festivalului CUSTOM REȘIȚA, organizat în următoarele 3 zile, în Poiana Golului.

Pentru ca toți participanții să se bucure de spectacolele organizate cu ocazia festivalului, peste 40 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu câini de serviciu și câini specializați în detectarea substanțelor psihoactive, precum și peste 45 de  jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara vor fi prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de festival.

Pe toată durata CUSTOM REȘIȚA, echipele de intervenție vor fi pregătite și vor acționa pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea evenimentelor în trafic, precum pentru a interveni prompt în cazul producerii oricăror fapte de natură penală sau contravențională. 

În aceeași măsură, vor fi efectuate activități informativ – preventive, la care vor lua parte polițiștii, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin.

Recomandăm cetățenilor să țină seama de câteva sfaturi pentru ca festivalul organizat pe platoul din Poiana Golului să rămână în amintirea tuturor ca un eveniment lipsit de incidente:

• Dacă veniți însoțiți de copii, nu-i lăsați nesupravegheați! Învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă; De asemenea, învățați-i cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților, numărul de telefon, precum și adresa de domiciliu;

• Nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

• Protejați-vă bunurile personale; 

• În cazul în care găsiți bunuri pierdute (telefoane, carduri, poșete, documente, etc), predați-le la poliție; 

• Nu consumați băuturi alcoolice în exces și nu vă lăsați antrenați în conflicte; 

• Nu conduceți autovehicule dacă ați consumat alcool;

•    Nu consumați droguri! Nu vă puneți în pericol sănătatea sau viața! Consumul de droguri poate avea un impact negativ asupra vieţii în nenumărate feluri.

Comentarii

comentarii