Momente înălțătoare în ziua de Rusalii la Biserica Catolică din Govândari – Concert de binefacere pentru un tânăr profesor VIDEO

Concert de binefacere pentru susținerea tânărului profesor Ciprian Purea. Mai mulţi artişti de renume de muzică clasică din lumea artistică reșițeană, cu susținerea Rotary Club și Lyons Club Onix Reșița, au organizat și participat la un concert de caritate în ziua de Rusalii pentru credincioșii romano-catolici. Actul artistic s-a desfășurat în incinta Bisericii Romano – Catolică Preasfânta Treime din Govândari, la el participând și sfinția sa, Attila Puskas, preotul paroh. Sfinției sale i s-a părut un gest absolut normal să pună la dispoziție spațiul bisericii pentru o asemenea cauză. Este cunoscut că preotul paroh este un sprijinitor și promotor al culturii și se implică de fiecare dată în asemenea activități.

Profesorul George Gassenheimer, alături de profesorii Eduard Ailenei și Mihály Cristea, împreună cu eleva sa – Flavia Covianici, profesoara Gertrud Stetco și profesorul organist Cristian Roșoagă, i-au întins o mână de ajutor profesorului Ciprian Purea și au organizat acest concert de binefacere. La concert a participat și profesorului Ciprian Purea din Oravița. Profesorul Purea a este grav bolnav și a fost de mai multe ori internat în mai multe clinici din țară și din Bucureşti, fiind suferind de o boală autoimună. Pentru salvarea vieții lui, este nevoie de o intervenție chirurgicală de specialitate ce poate fi efectuată doar într-o clinică din Rusia. Suma de care este nevoie pentru această operație, depășește cu mult puterea financiară a familiei și a prietenilor lui Ciprian.

În cadrul spectacolului, în interpretarea deosebită a profesorilor artiști, au fost prezentate piese celebre din creația compozitorilor: J. S. Bach, G. Fr. Händel, W. A. Mozart, Fr. Liszt, C. Gounod, C. Franck, Grigoraș Dinicu, C. C. Nottara, G. Young, Senneville, și J. Radnich. Profesoara Gertrud Stetco și Cristian Roșoagă, au interpretat mai multe piese la orgă, iar profesorii George Gassenheimer – vioară, alături de Eduard Ailenei – contrabas, acompaniați de profesorul Mihály Cristea, împreună cu eleva sa, Flavia Covianici, efectiv au ridicat ascultătorii în picioare cu interpretarea lor, iar aplauzele au răsunat în biserică minute întregi. Întreaga sumă donată de spectatori, a fost donată de organizatori tânărului profesor Ciprian Purea.

Comentarii

comentarii