Motive medicale ca sa nu-ti epilezi PARUL PUBIAN

Nimeni nu stie de ce barbatii si fmeile nu inteleg ca imperfectiunea este de multe ori de preferat in schimbul perfectiunii. Femeiele si barbatii care isi epileaza parul pubian se expun la multe riscuri. Nu este o gluma, iata cateva dintre pericole:
Acea culoare rosiatica a pielii imediat dupa epilare este de fapt un inceput de foliculita – o inflamatie a foliculilor de par. Odata indepartati foliculii de par, zona respectiva a pielii se inflameaza. Acest lucru se intampla la orice femeie. Daca in mod normal trece dupa cateva zile, pot sa apara complicatii prin infectarea acelor pori ramasi deschisi.

Studiile au aratat ca 10 din 30 de femei care s-au epilat cu ceara au dezvoltat ulterior infectii ale pielii. Lucrurile nu stau mai bine nici daca folositi un aparat de ras. In 95% din cazuri, locul respectiv se irită iar neplacerile din primele 10 zile, merg de la usoare infectii si pana la probleme grave cum ar fi infectii grave sau cresterea firului de par sub piele.

Metoda cea mai la îndemână și cea mai corectă pe timp de vară este tunsul părului pubian la marimea 1 sau 2. Jeneaza si asta cateva zile, dar pericolul de iritare a pielii sau infectie, este incomparabil mai mic, aproape ca nu exista.
Sursa:daylibreak

Comentarii

comentarii