Sport

MUNTELE MIC CUCERIT DE ALERGĂTORI ȘI CICLIȘTI

Clubul Sportiv Tibiscus a organizat în week-end-ul 23-24 iunie 2018 concursul de alergare montană şi ciclism Muntele Mic Vertical Race 2018 (MMicVR), ediția a treia, în zona Muntele Mic (între Turnu Ruieni şi staţiunea Muntele Mic), la startul lui fiind prezenți peste 120 de sportivi.

Evenimentul a cuprins 2 curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte: proba de alergare pe un traseu în lungime de 6km cu 1000m diferenţă de nivel, care porneşte de la baza fostului Telescaun şi se termină sus la crucea de pe Muntele Mic și o probă de ciclism pe un traseu în lungime de 28km cu 1200m diferenţă de nivel, cu startul din Turnu Ruieni şi finish-ul sus pe munte la crucea de pe Muntele Mic.

Toți participanții la Muntele Mic Vertical Race, fie ei sportivi, susținători ori organizatori, au avut astfel ocazia să alerge, să pedaleze (sau ambele) ori să se bucure de un început capricios de vară și să admire peisajele extraordinare. Cu toții am avut parte de locuri inedite, peisaje colorate, vreme schimbătoarte de la frig și ceață la soare cu dinți, dar mai ales multă voie bună, oameni cu suflet care au pus umărul ca desfășurarea competiției să fie cât mai bună. Iar închiderea circulației rutiere pe traseul de ciclism a conferit din nou un grad ridicat de încredere participanților.

Sportivii au declarat la final că a fost greu dar excelent și s-ar întoarce oricând la un astfel de veniment. Efortul concursului a fost permanent compensat de peisajul superb și de voluntarii aflați pe traseu care au încurajat în permanență și au dat o mână de ajutor celor aflați în dificultate.

La final, competiția și-a ales câștigătorii care au primit medalii, diplome și premii în bani, după cum urmează:

Alergare – Open Feminin
Locul I: Raluca-Adriana Burtea (57.54)
Locul II: Carmen Stanciu (1.04.55)
Locul III: Mihaela Iosim (1.07.11)

Alergare – Masculin 14-17 ani
Locul I: Bogdan Toader (58.42)
Locul II: Damian Bogdan Minuț (1.16.34)

Alergare – Masculin 18-34 ani
Locul I: Ionuț Sebastian Maran (43.37)
Locul II: Iulian Mardan (49.01)
Locul III: Zsolt Kovacs (51.33)

Alergare – Masculin 35+ ani
Locul I: Viktor Manoilă (51.56)
Locul II: Radu Campan (56.41)
Locul III: Dan Nicoară (56.57)

Ciclism – General Feminin
Locul I: Larisa Petruș (2.05.40)
Locul II: Valentina Paval (2.21.40)
Locul II: Cătălina Bocan (2.29.37)

Ciclism – Masculin 14-17 ani
Locul I: Vlad Faur (1.35.35)
Locul II: Andrei Ciobanu (1.53.18)
Locul III: Denis Fekete (2.54.16)

Ciclism – Masculin 18-34 ani
Locul I: Petar Dashev (1.22.13)
Locul II: Radu Galea (1.27.33)
Locul III: Laurențiu Leitan (1.29.05)

Ciclism – Masculin 35+ ani
Locul I: Alexandru Pulpa (1.27.47)
Locul II: Titel-Elvis Rușinaru (1.30.16)
Locul III: Arthur Krieb (1.32.24)

King of the mountain (alergare): Ionuț-Sebastian Maran
Queen of the mountain (alergare): Raluca-Adriana Burtea
King of the mountain (ciclism): Larisa Petruș
Queen of the mountain (ciclism): Petar Dashev

Pe traseu, sportivii au avut parte de apă, fructe, dulciuri și sucuri, toți finisherii au primit o brățară inscripționată iar după concurs toți participanții au avut parte de o masă caldă oferită de organizatori.

Clubul Sportiv Tibiscus dorește ca și pe această cale să mulțumească tuturor participanților, tuturor voluntarilor și nu în ultimul rând partenerilor și sponsorilor: Universitatea Tibiscus din Timișoara, Keystone Textel, Bellotto, Serviciul Salvamont Caraș-Severin, Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Turnu Ruieni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, Federația Română de Ciclism, Direcția Județeană de Tineret și Sport Caraș-Severin, Restaurantul “La Căldare” Muntele Mic, Asociațiile Alergotură și Alternative Timișoara, www.liniadesosire.ro .

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.