Muntele Semenic a fost luat cu asalt de turiști – Toate locurile de cazare au fost rezervate pentru acest weekend VIDEO

Temperatura aerului a fost astăzi de zero grade si pe Muntele Semenic. Muntele a fost luat cu asalt de câteva sute de turiști – mulți timișoreni și din partea de vest a țării, dar și din alte județe. Aceştia au așteaptat sfârşitul de săptămână și au rezervat deja întreaga stațiune, la întreaga capacitate. Peste 300 de locuri de cazare sunt ocupate. Prețul unei camere pe Muntele Semenic începe de la 150 de lei. Interesul schiorilor este și mai mai mare din această săptămână de când a fost inaugurată cea mai lungă pârtie de schi din țară – peste 7 km de fir întins.

Cât despre codul galben de vânt anunțat de meteorologi, pe Semenic încă nu prea s-a făcut simțit. Soarele a strălucit cu putere, iar turiștii au umplut pârtiile.  

Zăpada stăpânește muntele, drumul este curățat și autofrezele acționează pentru a îndepărta zăpada. În urma lor, din camioane s-a aruncat material antiderapant, iar în unele locuri, drumul este lărgit. Pe munte s-au amenajat 500 de noi locuri de parcare.

Stațiunea Semenic a fost luată cu asalt la acest început de an de turiști care doresc să se relaxe la munte.  Fie că vin la schi, la săniuș sau doar să se bucure de zăpadă la un pahar de vin fiert, iubitorii muntelui sunt încântați de atmosfera de pe Semenic.  

Pe pârtii nu sunt, însă, doar profesioniștii, cei care știu deja să schieze, ci și cei care, până acum, nu au pus în picioare schiurile, dar doresc să învețe să le folosească. Alex este instructor de schi pe Semenic și îi inițiază pe cei mici în acest sport.

Sezonul este unul bun pe Semenic, spune veteranul de pe platoul Semenic, Cornel Podeanu. Chiar la intrarea în stațiune, el îi așteaptă pe turiști cu vin fiert, ciocolată și ceai cald sau o cafea fierbinte.

În zona Semenic se poate schia pe cele 6 pârtii de pe platoul montan Semenic, cât și pe pârtiile de la Văliug, Crivaia și Gărâna.

Comentarii

comentarii

One thought on “Muntele Semenic a fost luat cu asalt de turiști – Toate locurile de cazare au fost rezervate pentru acest weekend VIDEO

Comentariile sunt închise.