„Muzeul Jocurilor Video” la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa

„Muzeul Jocurilor Video” la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. În data de 11 octombrie 2019 are loc la nivel naţional evenimentul intitulat „Noaptea Albă a Galeriilor”, eveniment la care Universitatea „Eftimie Murgu” este partener pentru al treilea an consecutiv.

Pentru a marca ediţia de anul acesta, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa se va inaugura „Muzeul Jocurilor Video”, situat la demisolul corpului E de clădire din complexul campusului universitar.

Colecţia muzeului este compusă din cabinete arcade, piese ce prezintă evoluţia consolelor de jocuri video şi a consolelor portabile, modul în care designul gamepadurilor a progresat de-a lungul anilor, precum şi   accesoriile utilizate alături de console.

Piesele expuse acoperă un interval de timp cuprins între 1976 și 2019.

Muzeul este o inițiativă privată, realizată de Andrei Bălbărău în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, în perioada octombrie 2018 – octombrie 2019.

„Muzeul Jocurilor Video” la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. La inaugurarea muzeului, se va organiza un tur ghidat de vizitare joi, 10 octombrie 2019, de la ora 12:00, eveniment la care prezența Dumneavoastră ne-ar onora.

Comentarii

comentarii