Nereguli- multe nereguli și infracțiuni pe drumurile publice, dar poliție este pe fază-Dosare penale pentru nerespectarea normelor rutiere

politia controlÎn cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţişti în cursul zilei de 21 septembrie a.c., pe linia circulaţiei rutiere au fost constatate mai multe infracţiuni.
În dimineaţa zilei, pe raza localităţii Bozovici, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism întrucât rula cu o viteză de 72 km/h. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că la volan s-a aflat P.ION, în vârstă de 55 ani, care are permisul de conducere reţinut.
Câteva ore mai târziu, pe strada I.L.Caragiale din municipiul Reşiţa poliţiştii au oprit un alt autoturism pentru control. Autovehiculul era condus de către M.LAURENŢIU, în vârstă de 59 ani. La testarea cu aparatul alcooltest a şoferului a rezultat o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea recoltării de probe biologice de sânge şi stabilirii alcoolemiei.
În cursul nopţii de 21/22 septembrie, la intersecţia străzii Ardealului cu centura ocolitoare a municipiului Caransebeş a fost oprit un autoturism pentru control. La volanul acestuia era L.NICOLAE, în vârstă de 31 ani, care a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest sau să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Accident în afara localităţii Armeniş

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident produs în dimineaţa zilei de 20 septembrie a.c., în afara localităţii Armeniş.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat cu ocazia cercetărilor că în timp ce un cetăţean bulgar în vârstă de 46 ani conducea un autotractor cu o

Semiremorcă, din direcţia Orşova – Caransebeş, într-o curbă deosebit de periculoasă nu a redus viteza de deplasare, a pierdut controlul volanului, a acroşat un parapet metalic şi piciorul de ciment al unui pod de cale ferată, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş unde a rămas sub supraveghere.
În momentul producerii accidentului bărbatul purta centura de siguranţă, iar la testarea cu aparatul alcooltest s-a constatat că nu consumase băuturi alcoolice.

Alcoolemie şi dosar

În noaptea de 20/21.09.2013, pe strada Ardealului din Caransebeş a fost oprit pentru control rutier un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 34 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie alcoolică de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul de Urgenţă Caransebeş.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Comentarii

comentarii