Nestemata ascunsă în Defileul Minișului Cascada VIDEO

Nestemata ascunsă în Defileul Minișului Cascada. De această nestemată ascunsă în Defileul Minișului, știați? Cascada Cârșa. Se află la doar câțiva km de mult popularizata Cascada Bigăr – cred ca vreo 5. De multe ori, turiștii din alte județe care vin dinspre Oravița sau Anina, în momentul în care o văd, sunt ferm convinși că au ajuns la Cascada Bigăr. Mulți s-au mulțumit doar cu această imagine și s-au întors de unde au venit, fără a vedea adevăratul Bigăr.

Este vorba despre o cascadă la fel de frumoasă, poate chiar mai deosebită atunci când are apă multă, decât Bigărul. Vorbim aici de cascada Valea Minișului sau Cârșa. O cădere de apă de aproximativ 30 de metri, apă care vine din munți și se revarsă peste stâncile calcaroase ce ascund o peșteră. Parcă ar fi peștera piraților din poveștile copilăriei – peștera cu comori ascunsă întotdeauna de perdeaua de apă a unei cascade – exact ca cea din Defileul Minișului.

Nestemata ascunsă în Defileul Minișului Cascada. Din păcate, fiindcă este alimentată cu apa ce provine din ploi și precipitații, de foarte multe ori, cascada seacă pe timpul verii. În schimb, ori ce ploaie mai sănătoasă o readuce la viață, dar cascada își arată toată splendoarea sa primăvara sau toamna târziu.

Comentarii

comentarii