NEWS ALERT Arde catedrala Notre-Dame din Paris VIDEO LIVE

UPDATE ora 21>45
Incendiul a distrus deja un turn din spate si cupola centrala. Pierderea este imensa pentru patrimoniul cultural si istoric al Frantei si al lumii. Stire in desfasurare. Vom reveni –

Un incendiu a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro.


Incendiul a izbucnit în partea de sus a edificiului, cel mai probabil în urma unor lucrări de renovare, spun pompierii, care intervin la faţa locului. Potrivit purtătorului de cuvânt al catedralei, focul a început în jurul orei locale 18.50 (19.50 ora României). Numeroase imagini cu acest incendiu circulă pe reţelele de socializare.

Incendiul pare să distrugă întreaga Catedrală Notre Dame din Paris, acoperișul prăbușindu-se deja. Autoritățile din Franța sunt în alertă maximă și încearcă să limiteze proporțiile dezastrului.
VIDEO LIVE
https://www.facebook.com/brutofficiel/videos/1088064064725005/

https://www.facebook.com/brutofficiel/videos/1088064064725005/UzpfSTEwMDAwMTk2NTE5Mzg1NTpWSzoyMzM2ODYzMjEzMDE5ODUx/
Aproape toate efectivele de pompieri din Paris au fost mobilizate către această zonă, care a fost deja izolată. Președintele Emmanuel a postat un mesaj în care spune că se deplasează de urgențăla catedrală.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.
Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre „personajele principale” ale romanului clasic „Cocoşatul de la Notre-Dame”, scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.

„Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris”, a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Comentarii

comentarii