NEWS ALERT Avem un bolnav cu coronavirus si la Resita

Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în aceasta seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 28 de cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad.


De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 27 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive.

Un bărbat de 27 de ani din Reșița este primul pacient cu rezultat pozitiv la coronavirus, din Caraș-Severin. El s-a prezentat la UPU Reșița cu simptome oarecum atipice dar a fost izolat aici și i s-au recoltat probe care au fost trimise la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara.

Primul set de analize a avut un rezultat neconcludent dar un al doilea set a ieșit pozitiv. De menționat că nu a călătorit în ultima vreme în Italia sau altă țară afectată de coronavirus. În această seară – 10.03.2020 – va fi transportat cu izoleta la Timișoara, unde va fi internat, la Spitalul ”Victor Babeș”. Imediat va începe o anchetă epidemiologică a contacților.

Soția pacientului este în acest moment izolată la domiciliu, conform protocolului din aceste situații și este asimptomatică.

Comentarii

comentarii