NEWS ALERT Creştere alarmantă a numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Caraş-Severin

Creştere alarmantă a numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Caraş-Severin

INTRO
În ultimele 24 de ore, conform datelor raportate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, asistăm la o creştere exponenţială a numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2. Doar azi au fost înregistrate peste 100 de cazuri noi Covid-19, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la debutul pandemiei, respectiv februarie 2020.

BETA

Această situaţie alarmantă conduce implicit la creşterea numărului de pacienţi internaţi în unităţile spitaliceşti şi epuizarea locurilor din secţiile de Anestezie-Terapie intensivă, în cursul zilei de astăzi, 21 septembrie 2021, fiind internaţi 130 de pacienţi. În Caraș Severin, la ATI, există un total de 21 de paturi de spital special echipate – 13 la SJU Reșița și 7 la Spitalul Municipal Caransebeș. Astăzi, toate locurile la ATI erau ocupate.

Autoritățile cer insistent respectarea cu stricteţe a normelor de prevenire şi combatere a transmiterii infecţiei  cu virusul SARS-CoV-2 și vaccinarea.

În acest sens, judeţul Caraş-Severin dispune atât de centre de vaccinare, cât şi de stocuri de vaccinuri care să acopere toate solicitările populaţiei. Cetăţenii au la dispoziţie 13 centre de vaccinare răspândite în tot  județul – din vârful muntelui de la Anina și până în Clisura Dunării sau în câmpie la Berzovia și Oravița.

Ţinând cont de această tendinţă ascendentă a cazurilor de infecţie în perioada următoare, recomandăm respectarea cu stricteţe a normelor de prevenire şi combatere a transmiterii infecţiei  cu virusul SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura la locurile de muncă, în mijloacele de transport în comun, în toate spaţiile publice aglomerate, păstrarea distanţei fizice de 1,5 m-2 m între persoane precum şi igiena riguroasă a mâinilor (spălarea şi dezinfecţia ori de câte ori este nevoie).

NU UITAŢI că cea mai eficientă măsură de stopare a evoluţiei pandemiei este VACCINAREA!

 În acest sens, judeţul Caraş-Severin dispune atât de centre de vaccinare, cât şi de stocuri de vaccinuri care să acopere toate solicitările populaţiei. Cetăţenii au la dispoziţie următoarele centre de vaccinare:

– SPITALUL ORĂȘENESC ORAVIȚA;

– SPITALUL ORĂȘENESC MOLDOVA NOUĂ;

– SALA DE SPORT – LICEUL DE ARTE ,,SABIN PĂUŢA”, REŞIŢA;

– SALA DE SPORT – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,MIHAI PEIA”, REŞIŢA;

– CENTRUL  MULTIFUNCŢIONAL BOZOVICI;

– CLĂDIRE ADMINISTRATIVĂ BOCŞA;

– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SLATINA TIMIŞ;

– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SOCENI (EZERIŞ);

– CĂMIN  CULTURAL PECINIŞCA (BĂILE HERCULANE);

– CASA DE CULTURĂ  (sala mică) OŢELU ROŞU;

– SALA DE SPORT – LICEUL TEHNOLOGIC „MIHAI NOVAC”- ORAVIŢA;

– SALA DE SPORT ,,VALERIA BORZA” – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 8, CARANSEBEŞ;

– CENTRUL DE AFACERI ANINA.

Vaccinarea este gratuită şi nu necesită programare.

Comentarii

comentarii

One thought on “NEWS ALERT Creştere alarmantă a numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Caraş-Severin

Comments are closed.