NEWS ALERT Descinderi și acțiuni de amploare ale DIICOT-ului în Reșița și Caraș Severin

O anchetă a DIICOT Caraş Severin a fost declanşată în această dimineaţă. Este una dintre cele mai ample operaţiuni pentru destructurarea unei reţele de evaziune fiscală. Se efectuează 76 de percheziţii în 17 judeţe, printre care Caraş Severin, Timiş, Cluj, Constanţa şi Sibiu.

În centrul operaţiunii de evaziune fiscală se află firma Mike Security Group din Reşiţa. Din cercetările efectuate de poliţiştii de la “Crimă Organizată” Caraş Severin, a reieşit că au fost create firme paravan pe care erau angajaţi oamenii şi care în timp acumulau datorii la bugetul de stat, după care erau abandonate.

De asemenea, pentru diminuarea profitului, erau introduse în contabilitate facturi pentru servicii niciodată efectuate. Până acum sunt vizate 20 de firme care făceau parte din lanţul evazionist, urmând ca 32 de persoane să fie duse pentru audieri la sediul DIICOT Caraş Severin. Prejudiciul până acum se ridică la aproximativ 25 milioane de lei.

Se pare că ancheta vizează și unele intituții și persoane din cadrul Palatului Administrativ din centrul orașului, precum și la Finanțele Publice de pe Valea Domanului.

La ora 10:43, mai mulți polițiști DIICOT au intrat în biroul Prefectului de Caraș Severin, Nicolae Miu Ciobanu. După aproximativ 5 minute, acesta a plecat împreună cu mai mulți polițiști și procurori, probabil la sediul DIICOT.

Prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, se pare că ar fi administrat într-o anumită perioadă firma de pază Mike Security Group din Reşiţa a lui Viorel Pistol.

Acțiunea este în desfășurare și vom reveni cu amănunte.

Comentarii

comentarii