NEWS ALERT Populația județului Caraș Severin este în scădere accentuată VIDEO

Populația județului Caraș Severin este în scădere accentuată. Populația județului Caraș-Severin este în scădere. Lucrul acesta era știut fiindcă se întâmplă de ani buni, însă cifrele din anul pandemiei, arată un tablou îngrijorător. Nu doar că au murit mai mulți oameni în anul 2020 față de 2019, însă și numărul nașterilor a scăzut cu peste 500.

Anul pandemie de coronavirus a scos în evidență o serie de cifre îngrijorătoare legate de populația județului Caraș-Severin, care este în scădere de la an la an. În anul precedent, s-au născut doar 1231 de copii. Cu 520 mai puțini decât în anul 2019. Totodată și pe fondul epidemiei de coronavirus, în Banatul Montan au murit cu 114 persoane mai multe decât în 2019.

Primul deces din cauza noului coronavirus a fost înregistrat în 25 martie 2020. De la acea dată și până la finele anului 2020, alți 338 de cărășeni au fost răpuși de virusul SARS-CoV-2.

Populația județului Caraș Severin este în scădere accentuată. Având în vedere că pandemia nu s-a încheiat, autoritățile trag un semnal de alarmă și fac apel la populație pentru a respecta normele anticovid, precum și la vaccinare, pentru a evita viitoare decese din cauza coronavirusului. 

Comentarii

comentarii