NEWS ALERT – Praf saharian peste Banat si Romania VIDEO

ANM: Informații cu privire la transportul de praf saharian în zona României. O masă de aer încărcată cu particule de praf din Sahara va afecta țara noastră, în zilele următoare, însă meteorologii dau asigurări că românii nu au de ce să își facă probleme. Meteorologii anunța că marți în România va ajunge acest nor de praf saharian. Prezența acestuia va putea fi observată mai ales în regiunile vestice, nord vestice și la munte.

arhiva video
Administrația Națională de Meteorlogie informeză că, în perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării.

Comentarii

comentarii