Actualitate

NEWS ALERT Trenul Resita – Timisoara, atacat! Un glonte a trecut prin geamul unui vagon VIDEO EXCLUSIV

În trenul care circulă între Timişoara şi Reşita eşti în siguranţă doar dacă stai culcat pe burtă. Cel puţin aşa spun călătorii, iar ceea ce s-a întâmplat astă noapte, vine să întărească cele spuse de oameni.
Călătorii din vagonul de tren care urma să ajungă în Reşita de la Timişoara la ora 22, au trecut prin clipe greu de imaginat pentru un om normal. În vagon se aflat aproximativ 30 de oameni, iar la câteva minute după ce trenul a plecat din staţia Colțan, s-a auzit o pocnitură puternică iar unul dintre geamuri s-a crăpat în mii de bucățele.

Iniţial, toată lumea s-a speriat, iar după ce au realizat că de fapt prin geam a trecut un obiect ce a avut o viteză foarte mare coroborată cu zgomotul de armă, oamenii au rămas înmărmuriţi iar mulţi dintre ei au intrat în panică.

Ceea ce se pare că a fost un glonţ, a pătruns prin geam şi s-a oprit în peretele celălalt al vagonului trecând foarte aproape de capul unei călătoare. Una dintre tinerele din tren s-a ghemuit la podea şi nu s-a mai ridicat până ce trenul nu a ajuns la gară Reşita Nord.

Mai mulţi călători au sunat la 112 şi au anunţat ce s-a întâmplat. Trenul a fost garat pe una dintre linii şi sigilat până la sosirea criminaliştilor. Călătorii şi mecanicul spun că în ultimul timp, călătoria dintre Timişoara şi Reşita este o adevărat proba de foc în momentul în care trenul trece prin două cartiere de rromi de la marginea Resitei. În permanenţă vagoanele sunt lovite iar geamurile sunt sparte cu pietre.

Iata ce spune si politia despre acest caz:

POLIȚIȘTII CERCETEAZĂ UN POSIBIL CAZ DE UZ DE ARMĂ FĂRĂ DREPT

În data de 29.08.2018, ora 22.17, lucrătorii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Reșița au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că asupra trenului de persoane Regiotrans 16113 Timișoara-Reșița Nord, automotor aparținând unui operator privat, s-a tras din exterior un posibil foc de armă, iar o alică a patruns prin geam, în compartiment.

Potrivit martorilor, evenimentul s-a produs imediat după ce trenul s-a pus în mișcare după ce a staționat în gara Colțan.

Echipa operativă deplasată la fața locului, din care a făcut parte și un polițist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, nu a identificat proiectile sau fragmente de proiectil. Au fost însă ridicate probe, urmând a se efectua o expertiză criminalistică.

Nu au fost persoane rănite. Cercetările continuă în vederea clarificării stării de fapt, sub coordonarea Parchetului competent.

Update la comunicatul de presă nr. 73 din 30.08.2018.

În urma incidentului sesizat prin intermediul unui apel de urgență 112 în data de 29.08.2018, ora 22.17, polițiștii au prezentat dosarul procurorului de caz, care a încadrat fapta ca fiind infracțiune de distrugere.
Din cercetările efectuate nu se poate concluziona că a fost folosită o armă de foc, specialiștii criminaliști urmând să stabilească natura obiectului care a spart geamul trenului Regiotrans 16113 Timișoara-Reșița Nord, printr-o expertiză fizico-chimică.
În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
IPJ – C-S

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.