NEWS ALERT VIDEO Fetita de 2 ani moarta de rujeola – Al treilea copil mort in doua luni

Rujeola face a treia victimă în Caras Severin. Din toamnă de la debutul epidemiei şi până azi, în Caras Severin au murit 3 copii sub varta de 3 ani. Ultima este o fetiţă care săptămâna trecută a împlinit doi anişor. Fata este din satul Ersig şi nu a fost vaccinata antirujeolic. La această dată, în Caras Severin nu se găseşte nici o doză de vaccin antirujeolic. Iar această situaţie trenează de mai bine de un an, vaccinul aparand cu sincope si in cantitati foarte mici.

Fata a fost internată în urmă cu 10 zile pentru o problemă legată de durerile de stomac, starea ei s-a ameliorat şi a fost externata. În data de 30 ianuarie, micuţa a fost adusă de urgenţă la Spitalul Judeţean din Reşita cu febră mare şi vărsături. Medicii au pus diagnosticul rujeola şi au internat-o direct în Secţia de contagioase – Pediatrie.

Starea fetiţei s-a ameliorat, era bine, febra scăzuse, se simtea bine şi în permanenţă lângă ea era mama ei care s-a internat împreună cu fata. În această dimineaţă, în jurul orei 9:30, în timp ce medicul se afla în salon, brusc fetiţei i s-a făcut rău, s-a învineţit şi a intrat în stop cardio-respirator în braţele mamei sale. Medicii şi personalul medical au făcut tot ce este posibil pentru a o readuce la viaţă. La Secţia de contagioase a sosit şi un echipaj de resuscitare de la SMURD, dar totul a fost în zadar. După 45 de minute, conform protocolului medical, a fost declarat decesul micuţei.

Cadavrul copilei este la morga spitalului şi conform procedurii medicale, după 24 de ore se va face necropsia pentru stabilirea exactă a cauzei morţii. Va reamintim ca in Caras Severin a fost declarata epidemie de rujeola si pana in prezent, 3 copii au murit din cauza complicatiilor: unul din Bocsa, unul din Ghertenis si astazi fetita din Ersig.

Rudele copilei spun că vor face plângere către Colegiul Medicilor.

Comentarii

comentarii