NEWS ALERT VIDEO Turist accidentat și rănit la Cascada Vânturătoarea de lângă Herculane EXCLUSIV

Acţiune de salvare deosebit de grea în Valea Cernei, în zona cascadei Vânturătoarea. Un turist a fost în mare dificultate. Acesta a mers singur într-o excursie în zona Cascadei Vânturătoarea la vreo 20 de km de Băile Herculane. Cascada se află la aproximativ doi km de la drumul național ce leagă Băile Herculane din Caraș Severin de orașul Baia de Aramă din județul Mehedinți. Deși distanța este relativ scurtă pentru cei ce iubesc drumeţiile, traseul este deosebit de accidentat cu o potecă în pantă, șerpuindă și cu multe zone cu grohotișuri.

Se pare că turistul a alunecat pe această potecă și și-a fracturat piciorele. El acuză dureri foarte mari la ambele glezne. A început să strige și a fost auzit de alți turisti aflați întâmplător în zonă. Acestia au alertat serviciul 112. Formaţia Salvamont Herculane din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Caraș, cu salvatorii angajaţi şi cu voluntari din rândul alpiniştilor cu experienţa din localitate, au intervenit pentru recuperarea , acordarea primului ajutor medical şi evacuarea persoane accidentate în zona cascadei.

În jurul orei 1 din noapte, echipa fomată din 5 salvamontişti şi voluntari din Harculane, a ajuns la șosea cu targa pe care se afla bărbatul rănit. Acesta are 34 de ani și este din Timișoara. Bărbatul are o constituție robustă fiind înalt și cântărind peste 120 de kg. El are un picior rupt și pe celălalt grav rănit. Plecat singur în excursie, acesta a pierdut poteca și a ajuns deasupra cascadei. Acolo a alunecat și a căzut pe un povârniș abrupt vreo 5 metri. După ce și-a revenit cât de cât, realizând că este grav rănit, bărbatul a început să strige după ajutor. Norocul său a fost într-un alt turist care se afla la plimbare la baza potecii și i-a auzit strigătele.

Foto şi imagini parţial youtube Salvamont

Cascada Vanturatoarea

Comments

comments

Powered by Facebook Comments