@Breaking newsActualitate

Nici așa nu-i bine – Val de caniculă peste România

Meteorologii au anunțat un val de căldură peste România.

De asemenea, meteorologii au transmis că, începând cu data de 1 iunie, începe disconfortul termic, iar temperaturile maxime se vor situa între 32 și 34 de grade Celsius.

BANAT

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, respectiv 24…27 grade ziua şi 11…14 grade noaptea. Din 1 iunie, temperaturile vor creşte semnificativ, astfel că vremea va deveni călduroasă la sfârşitul săptămânii, cu maxime termice de 32…33 de grade şi minime de 15…21 de grade, în medie regională, determinând disconfort termic ridicat în zonele de câmpie. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va mai pondera, dar va caracteriza o vreme caldă în majoritatea zilelor (medii ale valorilor diurne de 26…29 de grade). În prima săptămână, în orele după-amiezilor, pe spaţii mici vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Din data de 6 iunie, sunt estimate ploi locale, posibil mai însemnate cantitativ.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an (respectiv temperaturi maxime de 23…26 de grade şi minime de 11…15 grade). Din 1 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că la finalul săptămânii va deveni călduroasă, cu valori diurne, în medie, de 30…33 de grade şi nocturne de 14…18 grade, cu disconfort termic relativ ridicat în zona de câmpie. Scăderea de temperatură estimată din data 6 iunie va determina revenirea la un regim mai apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 24…28 de grade, dar cu oscilaţii de la o zi la alta, fiind de aşteptat şi zile uşor mai răcoroase. În după-amiezile primei săptămâni, pe arii restrânse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, ulterior ploile vor fi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ.

TRANSILVANIA…….Află tu mai multe aici: https://www.descopera.ro/dnews/20075084-val-de-canicula-peste-romania-cand-incepe-disconfortul-termic?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi227729&utm_content=articol&utm_campaign=Un+studiu+de+la+Harvard+a+identificat+cinci+obiceiuri+simple+care+prelungesc+viata+cu+pana+la+10+ani&utm_term=li699_mi227729_s370052

Comentarii

comentarii