Nici un caz de gripa in Caras Severin pana acum VIDEO

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență sunt pregătiți să facă față unei epidemii de gripă. Odată cu confirmarea bolii la Timișoara, unitatea spitalicească din municipiul de pe Bârzava a luat noi măsuri, a comandat teste rapide care pot depista prezența virusului gripal.

În Caraș-Severin nu au fost depistate cazuri de gripă, însă specific sezonului rece, a crescut numărul virozelor respiratorii. Virusul gripal a fost, în schimb, confirmat în județul Timiș, ceea ce i-a făcut pe medicii cărășeni să fie în alertă. Specialiștii din unitatea spitalicească reșițeană spun că sunt pregătiți pentru a face față unei eventuale epidemii.

„Cazuri confirmate de gripă nu am avut până acum, dar există o patologie care este virală și care trebuie oarecum supravegheată. Așteptăm să ne vină și acele teste rapide de gripă, pentru că, din păcate, s-au confirmat cazuri de gripă la Timișoara, adică foarte aproape de noi. Noi suntem pregătiți pentru a face față unei epidemii. Repet, nu am avut cazuri confirmate de gripă, dar patologia respiratorie alarmantă se internează pe pneumologie sau pe boli infecțioase”, a declarat medicul Emil Bunda, din partea Unității de Primiri Urgențe din Spitalul Județean de Urgență Reșița.

O parte dintre reșițeni și-au făcut vaccinul antigripal, iar majoritatea, la primele semne de răceală apelează la tratamente naturiste.

Medicii le recomandă oamenilor să se îmbrace bine în această perioadă, să evite expunerea îndelungată la frig, în special persoanele în vârstă, să consume multe legume și fructe, să bea lichide, ceaiuri calde

Comentarii

comentarii