Ninge peste satele din lângă Clisura Dunării ca în lunile de iarnă VIDEO

Ninge peste satele din lângă Clisura Dunării ca în lunile de iarnă. Deși locuiesc la poala Munților Almăjului și sunt obișnuiți cu vremea capricioasă, sătenii din Padina Matei nu ar fi crezut că e posibil, dar uite că se întâmplă, să ningă în aprilie cu așa putere. La Padina Matei, iarna încă își face de cap. Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea și ninsori valabil pentru Caraș Severin, dar cei mai mulți dintre noi își închipuiau că ar putea fi vorba doar de câteva ploi și ceva fulguieli.

În schimb, oamenii s-au trezit dimineața cu un strat de zăpadă peste case și mașini, peste copacii înfloriți și crengile înmugurite. În majoritatea regiunilor a nins puțin, iar mercurul termometrelor a scăzut cu mult sub zero grade.

Miercuri de dimineață, la Padina Matei, stratul de zăpadă a fost de 10 cm. După-amiaza, a început să fulguiască din nou, iar localnicii care și-au semănat pământul zilele trecute, sunt dezamăgiți, deoarece vremea din ultimele ore, a periclitat munca lor. Dar, au mai fost ani când sătenii au resemănat grădinile și de trei ori din cauza vremii capricioase. Așa e cu zăpada mieilor. Vine când nu te aștepti și la fel trece.

Adi Neagu

Comentarii

comentarii