@Breaking newsActualitate

Noapte albă la datorie a salvamontiștilor cărășeni în Cheile Nerei VIDEO

Echipajul Salvamont din Caraș Severin a avut o misiune deosebit de grea în noaptea care a trecut. Salvamontiștii au fost solicitați să intervină pentru salvarea și transportul unui turist rănit din Cheile Nerei.


Patru salvatori montani s-au deplasat aseară la lăsare întunericului în Cheile Nerei în zona numită ,,La Cârlige”. Locul în care se afla un bărbat rănit la o gleznă, se află pe un traseu deosebit de pitoresc, dar la fel de periculos după cantonul Damian spre Lacul Dracului.


Pentru a ajunge la rănitul care nu se mai putea ține pe picioare de durere, salvamontiștii au parcurs potecă ce are unele porțiuni săpate în piatra muntelui. Pe acolo, în urmă cu sute de ani, săteni din Sasca și Slatina Nera își duceau sacii cu grăunțe la măcinat la morile de pe apa Beușniței de la poalele Potocului.

Traseul care are în jur de 15 km și care este foarte greu de parcurs și ziua, a fost parcurs de salvamontiști cu rănitul în targă și acolo unde s-a putut, cu el în ,,roabă salvamont” – targa mariner în termeni de specialitate. În jurul orei 3, acțiunea s-a încheiat iar rănitul, la cererea lui, a rămas la locul de campare urmând ca dimineața să se prezinte singur la Spitalul Orășenesc Oravița.

Imagini Robert Făget – Salvamont Caraș Severin

Comentarii

comentarii