Noapte Muzeelor nu putea să treacă neobservată nici la Reșița VIDEO

Noapte Muzeelor nu putea să treacă neobservată nici la Reșița. Centrul Universitar UBB din municipiul de pe Bârzava vă invită la un tur virtual, de această dată, care cuprinde o serie de expoziții inedite printre care cea de „Fușăraie”.


Noaptea albă a Muzeelor, ce a avut loc pe 14 noiembrie, a fost marcată într-un mod inedit și la Reșița printr-o serie de expoziție deosebite care s-au alăturat colecțiilor Muzeului cineastului Amator și Muzeul jocurilor Video găzduite de Centrul Universitar UBB Reșița. Anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19, iubitorii culturii vor putea vizita on-line expozițiile pregătite de organizatori.


Expoziția „Fușăraie” este una inedită atât la nivelul municipiului de pe Bârzava cât și la nivel național și reprezintă o adevărată carte de vizită pentru ceea ce însemnau meseriașii din Reșița. Expoziția de fușăraie reunește obiecte decorative, obiecte de cult sau obiecte necesare în gospodăriile reșițene.

O altă secțiune a turului virtual o reprezintă expoziția de fotografie Herman Hell de la a cărui naștere se împlinesc 125 de ani.

Noapte Muzeelor nu putea să treacă neobservată nici la Reșița. Evenimentul este organizat de Centrul Universitar UBB Reşiţa alături de Muzeul Cineastului Amator, Rotary Reşiţa şi Forumul Democratic al Germanilor din Județul Caraș-Severin. Materialul video pregătit de organizatori pt noaptea muzeelor a fost distribuit pe paginile de facebook ale organizatorilor sâmbătă de la ora 19.0

Comentarii

comentarii