„Noaptea de Cristal” – noaptea rușinii – marcată de tinerii reșițeni

„Noaptea de Cristal”, genocidul evreilor, fascism şi antisemitism, au fost temele de discuţie abordate de Biblioteca Municipală Reşiţa în cadrul unei acţiuni, organizate în 9 noiembrie, cu prilejul Zilei Internaţionale împotriva Fascismului şi Antisemitismului. Activitatea a fost desfăşurată în parteneriat cu Asociaţia Nevo Parudimos Reşiţa, Comunitatea Evreilor din Reşiţa şi Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa.

Preşedintele Comunităţii evreieşti din Reşiţa, Ivan Schnabel, le-a vorbit elevilor de clasa a XII-a despre evenimentele petrecute în 9 noiembrie 1938, dată care a marcat începutul Holocaustului.

Voluntarii Asociaţiei, Petra, Karima şi Javier, au antrenat elevii într-un work-shop prin care să înţeleagă mai bine noţiunile de fascism, genocid şi antisemitism.
Este al doilea an consecutiv când Biblioteca Municipală Reşiţa se regăseşte printer organizaţiile/instituţiile internaţionale care luptă împotriva fascismului şi antisemitismului.

Campania este coordonată de Organizaţia UNITED for Intercultural Action din Amsterdam, care a sprijinit Biblioteca Municipală cu materiale informative şi de promovare.

Comentarii

comentarii