Noile reguli de separare a deşeurilor menajere

Reşiţenii au aflat noile reguli de separare a deşeurilor de la reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reşiţa, a organizat primul seminar de informare care s-a adresat populaţiei din Reşiţa şi din zonele limitrofe, în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”. Evenimentul a avut loc începând la Sala LIRA a Liceului de Artă „Sabin Păuţa”.

Reşiţenii au avut ocazia să afle noile reguli de separare a deşeurilor direct de la reprezentanţii proiectului de management, proiect care va schimba mediul în judeţul Caraş-Severin. Dl Victor Naidan, manager de proiect, împreună cu echipa de implementare au prezentat detaliat avantajele aduse comunităţii locale, precum şi implicaţiile şi rezultalele acestui amplu demers desfăşurat în întregul judeţ.

La eveniment a fost prezentă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deşeuri, care are un rol extrem de important în cadrul acestei iniţiative, prin realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciului public de salubrizare a localităţilor judeţului pe baza strategiei de dezvoltare la nivelul Caraş-Severinului. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de prezenţa partenerilor implicaţi deja în susţinerea proiectului – Inspectoratul Şcolar Judeţean, Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, precum şi ONG-uri din judeţ. La seminarul de la Reşiţa au fost prezente, de asemenea, instituţii de învăţământ printre care Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, Liceul de Artă „Sabin Păuţa” şi Colegiul Naţional „Traian Lalescu”, şcoli gimnaziale şi grădiniţe.

Seminarul de la Reşiţa a deschis seria celor 10 evenimente adresate populaţiei din judeţul Caraş-Severin, evenimente care vor continua în 2015 şi în Caransebeș, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă Oravița, Oțelu Roșu, Slatina Timiș și Bozovici. Iniţiativa este parte a campaniei de comunicare derulată sub numele „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde”. Pe site-ul proiectului www.004mediu.cjcs.ro, în secţiunea COMUNICARE – Evenimente, precum şi pe pagina de facebook www.facebook.com/004mediu pot fi găsite detalii şi fotografii de la eveniment.

Comentarii

comentarii