Notarul Wanda Kelle din Ramna și partenerul care a “cumpărat” terenuri de la morţi, reţinuţi

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a dispus reținerea notarului Kelle Wanda Kuky, care avea birou notarial deschis în localitatea Ramna din județul Caraș Severin şi care ieri a fost percheziţionat, pentru abuz în serviciu, complicitate la înșelăciune și la fals intelectual, toate în formă continuată, și a lui Gheorghe Racolța, înșelăciune, fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu, toate în formă continuată. Ancheta procurorilor a stabilit că Racolța a fost împuternicit de mai multe persoane să achiziționeze terenuri în comuna Berzovia.

Acesta cu sprijinul notarului Kelle Wanda a întocmit acte în fals – de la procuri speciale până la contracte de vânzare – cumpărare. Astfel, persoane decedate sau care habar nu aveau că-și vând terenurile au apărut în documentele falsificate, unele dintre acte fiind semnate în fals de Racolța sau de alte persoane.

Pentru că în 2014 s-s schimbat legislația privind vânzarea terenurilor, referitoare la îndeplinirea procedurilor dreptului de preemțiune, notarul și complicele au stabilit să înlocuiască registurl notarial, să schimbe o serie de documente și să întocmească promisiuni de vânzare – cumpărare antedatate. Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 531.890 lei. Cei doi vor fi prezentați, astăzi, cu propunere de arestare preventivă Curții de Apel Timișoara.

Biroul notarial din Ramna unde morţii îşi vindeau proprietăţile, a fost percheziţionat de procurori.

Percheziţii, în această dimineaţă, la sediul unui birou notarial şi alte trei locaţii efectuate în cadrul unei anchete a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În timpul investigaţilor, care au beneficiat de suportul SRI, s-a stabilit că din 2013 la biroul notarial Kelle Wanda Kuky din localitatea Ramna (judeţul Caraş Severin) au fost încheiate mai multe acte de vânzare a unor terenuri din comuna Berzovia prin care adevăraţii proprietari au rămas fără nimic în urma actelor false întocmite.

La biroul notarial au fost întocmite promisiuni sau contracte de vânzare cumpărare în care cei care vindeau erau, în realitate, morţi de mult sau nu ştiau că rămân fără terenuri deoarece semna altcineva în locul lor actele de înstrăinare a proprietăţilor. Aproximativ 200 de hectare de teren ar fi fost înstrăinate în mod ilegal.

Afla cat este prejudiciul si citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/10/notarul-wanda-kelle-si-partenerul-care-a-cumparat-terenuri-de-la-morti-retinuti-vezi-cat-este-prejudiciul/

Comentarii

comentarii