Nu au cerut – Nu au primit! Mai sunt si primarii bogate in Caras Severin

Lăpușnicul Mare, Zăvoi și Ocna de Fier nu au primit bani de la Consiliul Județean pentru că nu au solicitat. Un proiect de hotărâre votat în unanimitate privind alocarea banilor din cotele defalcate din TVA și din impozitul pe venit pentru UAT-urile din Caraș-Severin, a lăsat 3 comune din județ fără bani. Este vorba despre Lăpușnicul Mare, Zăvoi și Ocna de Fier. Cele 3 comune nu au primit niciun ban pentru că nu au solicitat de la Consiliul Județean.

”De ce nu au solicitat bani, îmi e mai greu să răspund. La Lăpușnicul Mare e o problemă cu conducerea primăriei. Primarul de acolo și-a dat demisia, la Zăvoi probabil că primarul nu știe în acest moment cum se face. Nu vă ascund că am avut o discuție cu primarul de la Zăvoi în care i-am explicat că nu pot să dau bani unei comune care îmi trimite o hărtie în care solicită 0 lei și să nu dau bani unei comune care îmi solicită bani. Până la urmă Consiliul Județean nu poate inventaria și nu are capacitate și nici nu-mi doresc, a inventaria toate proiectele pe care le au comunele….și a mai fost o primărie, Ocna de Fier, și din acest motiv nu am alocat bani celor trei comune pentru că nu au existat solicitări”, a spus președintele Consiliului Județean.
Au fost primării care au primit mai mulți bani de la Ministerul Finanțelor și altele care au primit mai puțin sau deloc. Suma de 157 de miliarde pe care Consiliul Județean o avea de împărțit primăriilor din județ nu acoperea necesarul cerut, dar împărțirea a ținut cont de solicitările transmise de către primari, precum și de banii pe care unitățile administrativ teritoriale le-au primit de la Ministerul de Finanțe.

”Au fost primării care au primit mai mulți bani de la Ministerul Finanțelor, de la ANFP, pe acea formulă, și noi, pentru că e vorba de aceeași bani din cote defalcate din impozitul pe venit și din TVA, o mare parte, 600 de miliarde i-a împărțit Ministerul Finanțelor și altă parte, 157 de miliarde, de care vă spuneam, i-am împărțit noi. am ținut cont de banii pe care primăriile i-au primit prin aplicarea acelei formule și am încercat să dăm bani la primăriile care au fost dezavantajate de această formulă”, a precizat președintele Silviu Hurduzeu.

Banii proveniți de la Consiliul Județean au fost dați în funcție de solicitările primăriilor și pentru arierate. Primăriile care au primit sume mari de bani datorită arieratelor au fost Caransebeș și Oravița.

În cadrul ședinței extraordinare a CJ, consilierii liberali au propus un amendament prin care să se ia bani de la Reșița, Caransebeș, Herculane și Moldova Nouă pentru alocarea unei sume Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Anina.

Comentarii

comentarii