Numărul îmbolnăvirilor de gripă crește în Caraș-Severin VIDEO

Două noi cazuri de gripă au fost confirmate în Banatul de munte, este vorba de o femeie de 85 de ani din Mehedinți și un bărbat de 66 de ani din Caransebeș. Numărul total de îmbolnăviri cu virusul gripal În Caraș-Severin se ridică la șase. Numărul îmbolnăvirilor de gripă crește în Caraș-Severin.

Dacă săptămâna trecută Direcția de Sănătate Publică raporta 4 cazuri de gripă, fiind vorba de o femeie de 75 de ani, de la Obreja, care a decedat în urma unor multiple afecțiuni, o femeie de 56 de ani de la Reșița, de un băiat de 17 ani, de asemenea, din Reșița și de un bărbat de 41 de ani din Iablanița. Iată că la începutul săptămânii au mai fost înregistrate alte două cazuri. Ultimele confirmări sosite de la Institutul Cantacuzino sunt cele ale unei femei de 85 de ani din judeţul Mehedinţi şi un bărbat de 66 de ani din Caransebeş. Ambele probe au fost recoltate în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

În schimb virozele respiratorii și cazurile de pneumonie au înregistrat o ușoare scădere. DSP Caraș-Severin a înregistrat 375 de viroze respiratorii și 200 de pneumonii, dintre care 41 respectiv 76 de cazuri au necesitat internări.

Populația e sfătuită să evite pe cât posibil aglomerațiile, mai ales cele din spații închise, să se îmbrace adecvat și să includă în alimentație vitamine și multe lichide.

vali p

Comentarii

comentarii