Nume grele in fata procurorilor de la Parchetul Caras Severin – Acuzatii incredibile VIDEO
La data de 28.02.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus efectuarea urmăririi penale față de 16 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la șantaj, folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.
Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, dar şi directorul Societăţii Romane de Radiodifuziune, Georgică Severin, şi mai mulţi lideri judeţeni ai PSD Caraş-Severin şi parlamentari ai partidului au ajuns, astăzi, la sediul DIICOT din Reşita. Aceştia au fost audiaţi într-un dosar în care procurorii investighează un grup infracţional organizat care, prin acţiuni de şantaj, ar fi urmărit impunerea unor persoane agreate de PSD la conducerea instituţiilor deconcentrate din Caraş-Severin.
Audierile în acest dosar au început ieri când în fata procurilor s-au prezentat aproximativ 20 de primari social-democraţi, foşti şi actuali directori de instituţii deconcentrate, dar şi redactorul şef adjunct al Radio România Reşita, Sergiu Taban. O parte dintre aceştia au calitatea de suspecţi, însă procurorii nu au dispus măsuri preventive față de vreunul dintre ei.
La ieșirea de la audieri, Codrin Ștefănescu a declarat că: ,,Am fost să dau o declaraţie în calitate de fost secretar general al partidului. Sunt alături de colegii mei în această chestiune prin care trec. Vreau să vă spun că trei lucruri esenţiale. Întotdeauna, prin statutul nostru, al partidului, de când ne-am înfiinţat, PSD a respectat următoarele trei reguli: niciodată, conducerea centrală nu s-a băgat în deciziile pe care le ia organizaţia judeţeană de partid, începând cu listele de consilieri locali, municipali, judeţeni, candidaţii pentru Parlament, pentru secretarii de stat ori miniştri, toate au fost propuneri venite din partea judeţelor. Niciodată, cei de la centru nu s-au implicat în a numi un om într-o funcţie, într-un judeţ. A fost o decizie care s-a luat prin vot.
Acesta explică faptul că dacă organizaţia judeţeană a hotărât să schimbe un preşedinte sau un vicepreşedinte de Consiliu judeţean, un consilier sau un lider ales într-o anumită localitate, a fost strict treaba acelei organizaţii. Acestea sunt strict chestiuni politice, care sunt respectate ca atare.
În al treilea rând, Codrin Ştefănescu spune că politicienii primesc prin vot un mandat din partea populaţiei, prin care fiecare partid îşi asumă un program de guvernare, e care îl pun în aplicare, iar acest program poate fi pus în aplicare prin oamenii pe care conducerea partidului îi pune pe anumite funcţii”.
Legat de această problemă, Codrin Ștefănescu a mai spus că: „Aceşti oameni puşi pe funcţii respectă programul pe care noi îl punem în aplicare. Noi venim cu nişte promisiuni în faţa cetăţenilor României pe care trebuie să le ducem la îndeplinire. Prin urmare, această anchetă legată de numiri şi denumiri din cadrul PSD Caraş-Severin au loc peste tot în ţară şi nu numai la noi, ci la fiecare partid şi nu aş vrea să se creeze un precedent periculos, prin care organele să ancheteze astfel de lucruri. Dar ancheta este în curs. Sunt convins de nevinovăţia colegilor mei. Este o organizaţie puternică, e a obţinut foarte multe voturi şi la alegerile europarlamentare şi la prezidenţiale şi unde vom obţine mari rezultate şi la alegerile locale şi parlamentare şi am încredere că vor fi uniţi şi că această anchetă va scoate la iveală adevărul şi că aceste delaţiuni şi plângeri făcute nu au un temei rezonabil”.
În încheiere, fostul lider PSD, a spus că : ,,În acest dosar toţi suntem suspecţi. Eu sunt suspectul care am venit în judeţ de două ori: o dată în ianuarie anul trecut, o dată cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD Caraş-Severin, când am stat puţin timp, şi a doua oară, în lună martie, când am venit împreună cu mai mulţi colegi din conducerea centrală a partidului şi mai mulţi miniştri şi am stat şase ore pentru a asista la alegerile judeţene de partid”.
Citeste rechizitoriul procurorilor aici: https://www.infocs.ro/16-persoane-urmarite-penal-grup-infractional-organizat-santaj-complicitate-la-santaj-folosirea-influentei-ori-autoritatii/