O casă a ars aproape în întregime la Sicheviţa – Pompierii de la SVSU nu sunt instruiţi EXCLUSIV VIDEO

O casă din Sicheviţa a luat foc în această dimineață. Flăcările au cuprins tot acoperișul case și câteva încăperi. Deoarece în sat casele sunt lipite una de cealaltă, exista pericolul ca focul să se extindă și la casele vecine.


Oamenii au sărit care cu ce a avut la îndemână, dar focul era prea puternic și s-a extins rapid la toată casa. La fața locului au sosit și pompierii civili din cadrul SVSU Sichevița, dar din păcate, au întâmpinat problem cu hidranții. Cel mai apropiat de casa ce ardea nu funcționa – nu a putut fi deschis, iar la celălalt, s-a lucrat mai bine de 5 minute până ce a fost pornită apa.


Sătenii spun că pompierii de la SVSU nu sunt pregătiți, nu știu cum să acționeze coordonat și hidranții din sat, deși sunt montați de puțin timp, nu funcționează. Au probleme la sistemul de robinete, nu se pot deschide.


Între timp, de la o distanță de aproape 40 de km, au venit pompierii militari de la Detașamentul din Moldova Nouă. Din păcate, între timp, din casă au mai rămas doar pereții. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, locuitorii s-au auto evacuat. Un bărbat de 74 de ani care se afla în casă, a făcut un atac de panică și a fost transportat de ambulanță la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă.


Se pare că focul a pornit de la o butelie de aragaz, dar pompierii vor fi cei care vor stabili cauza incendiului.

Comentarii

comentarii