O delegație UEMR, în vizită la CHIRON CNC – Germania

O delegație a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, din cadrul Facultății de Inginerie și Management, formată din trei studenți, specializarea Inginerie mecanică, și un cadru didactic, ș. l. univ. dr. ing. Vasile Iancu – președintele sucursalei Caraș-Severin a Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), au vizitat firma CHIRON CNC Werkzeugmaschinen din Tuttlingen, Germania, cu ocazia porților deschise „Open House, Performance meets precision”. Timp de trei zile au fost vizitate spațiile de proiectare, producție, service, atelierele școală ale firmei care produce mașini unelte cu comandă numerică CNC, precum și firma CMS GmbH din Neuhausen, care recondiționează și îmbunătățește mașini unelte din generații anterioare produse de Chiron, unde au avut bucuria de a întâlni ingineri absolvenți ai universității reșițene.

Cu această ocazie s-au purtat discuții pentru o viitoare colaborare pe partea de practică a studenților universității noastre prin Programul ERASMUS+. La acest eveniment au fost prezente firme din mai multe țări, inclusiv România: SC COMPA SA Sibiu (furnizor de piese pentru industria de Auto motive) și Universal Alloy Corporation Europe SRL din Dumbrăvița, jud. Maramureș (producător de echipamente aerospațiale), care sunt în continuă dezvoltare și căutare de cadre calificate (ingineri).
În data de 23.05.2019 reprezentanți ai companiei CHIRON vor veni la Reșița, la UEMR, pentru o prezentare a firmei, în dorința de a pune în practică o viitoare colaborare pentru studenții și absolvenții universității.

Comentarii

comentarii