O familie din Reșița cu 50 de ani de căsnicie în spate, sărbătoresc Dragobetele cu o cafea și miez de nucă VIDEO

50 de ani de căsnicie. Aceasta este marea realizare a unui cuplu din Reşiţa, care, pentru faptul că cei doi au reuşit să rămână uniţi atâta vreme, au fost premiaţi de viață cu o familie frumoasă și numeroasă și o viață împlinită. Familia Maricica și Vasile Bărbosu, sunt de aproape o jumătate de secol împreună. Sau căsătorit de tineri. S-au cunoscut la balul de sâmbătă seara. Erau petrecerile care au unit multe destine. Vasile a intrat în vorbă cu Maricica la bal, la căminul cultural. La început, așa cum îi șade bine unei fete, Maricica a făcut nazuri și nu prea a cedat insistențelor lui. Au urmat bilețelele de amor, felicitări – care acum nu se mai fabrică, și în final, după câteva luni de curte asiduă, cei doi s-au căsătorit. Cu nuntă mare și nași, așa cum fac toți românii. S-au luat de tineri, iar când Vasile a plecat în armată, aveau deja o fetiță.

Apoi, în timp, cei doi au plecat în Banat în urmă cu 30 de ani. Au plecat din Moldova, de la Vaslui, la Reșița care pe atunci avea nevoie de mulți muncitori. Au plecat de acasă pentru binele copiilor. Și-au înscris fata cea mare la liceu și s-au angajat. Au muncit toată viața – nea Vasile pe șantier ca fierar betonist, construind blocuri de locuințe și fabrici, iar tanti Măricică, la fabrica de confecții, la mașina de cusut. Au avut 4 copii și o casă plină de veselie și agitație fiindcă, unii mergeau la muncă, alții la școală.

Acum, deși au 4 copii și peste 20 de nepoți și strănepoți, din păcate, sunt tot singuri. Fiindcă Reșița nu mai este cea a fost și nu se găsește de lucru, copiii au plecat cu tot cu familii în străinătate. O fată este în Spania, alta în Portugalia, alta prin Austria și o alta în Italia.

Acum, se au unul pe altul și împreună fac toată treaba în casă. Dimineața începe cu o cafea și obligatoriu miez de nucă, apoi merg la cumpărături sau pe unde au treabă. Prânzul se ia numai în doi, apoi – dacă vremea este bună, mai ies în fața blocului la o vorbă cu vecinii sau la o plimbare. Seara se încheie la televizor și-I mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoși. Cei doi spun că secretul unui trai în doi reușit îl reprezintă respectul pentru celălalt, înțelegerea și toleranța.

Comentarii

comentarii

One thought on “O familie din Reșița cu 50 de ani de căsnicie în spate, sărbătoresc Dragobetele cu o cafea și miez de nucă VIDEO

Comentariile sunt închise.