O noua metoda de inselaciune – Polițiștii vă sfătuiesc să nu dați credit escrocilor – NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI !

După ce ani de zile înșelăciunile prin metoda „Accidentul” au făcut numeroase victime, inclusiv din județul nostru, escrocii au găsit noi metode de a păcăli oamenii.

Mai exact în alte județe au fost înregistrate apeluri telefonice cu metoda „Accidentul” care sunt însă mult mai elaborate. Astfel victima este sunată de un „medic” sau un „avocat” care solicită o sumă de bani pentru a „interveni” la un caz în care este implicată o rudă apropiată victimei, de regulă fiu/fiică.

Ulterior acestui apel telefonic, după câteva minute, victima este contactată telefonic de un „polițist” (de fapt tot un membru al grupului de escroci) care încearcă să o convingă de faptul că poliția urmărește îndeaproape o grupare infracțională, că sunt pe cale să îi prindă în flagrant în timpul săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune și recomandă să înmâneze suma de bani cerută, urmând ca, imediat, escrocii să fie arestați.

În fapt după ce suma de bani este înmânată unei persoane nu se întâmplă nimic, totul a fost o nouă variantă de a stoarce bani de la persoane care cad pradă emoțiilor la aflarea unor vești rele.

Pentru a nu cădea victime escrocilor polițiștii vă recomandă:

– manifestaţi prudenţă şi deveniţi suspicioşi atunci când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute care invocă diverse pretexte pentru a vă determina să le înmânaţi diverse sume de bani;
– nu daţi dovadă de credulitate atunci când persoane necunoscute vă solicită sume de bani, în numele unui membru al familiei (soţ, fiu, fiică etc.) pentru rezolvarea unei probleme grave ce nu suportă amânare;
– fiţi suspicioşi atunci când vă sunt prezentate scenarii fictive însă aparent, dramatice şi nu cedaţi argumentelor afective folosite de escroci;
evitaţi să luaţi decizii în stări emoţionale particulare sau foarte puternice: veţi greşi…negreşit!
când sunteți anunțați despre un accident în care este implicată o rudă apropiată, nu ezitați, sunați-vă întâi rudele, nu dați crezare unor persoane necunoscute!

Ideal ar fi să nu aveţi nici un fel de comunicare cu escrocii: cu cât staţi mai mult de vorbă cu ei, cu atât creşte riscul de a fi înşelaţi!

Întotdeauna puteți apela numărul de urgență 112 și semnala tentativele de înșelăciune!

Comentarii

comentarii