O postarita din Caransebes a fugit cu banii cetatenilor VIDEO

Câteva zeci de persoane din Caransebes au rămas fără banii pe care trebuiau să-i primească de la stat. Mai exact, este vorba despre indemnizaţiile reprezentant asigurările sociale şi cel de handicap. Culmea este ca nimeni, dar absolut nici o persoană dintre cele păgubite, nu au depus vreo sesizare la poliţie. Ce s-a întâmplat mai exact: factorul poştal Stela. V. angajata la Poşta Română Oficiul Caransebeş, şi-a însuşit o parte din banii ce trebuiau să ajungă la persoanele în cauză.

Femeia a falsificat semnăturile oamenilor şi şi-a însuşit sumele de bani aferente cupoanelor și mandatelor poştale. După care, mai exact din data de 24 mai, poştărita a dispărut de tot. Şi din nou nimeni nu a sesizat nici măcar oficiul poştal.

Angajatorul, Poşta Română – Oficiul Caransebeş, a procedat conform ROI: Fiind absentă nemotivat, aceasta a primit, trei zile la rând, de la reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Caraş Severin, adrese scrise prin care i se solicita să se prezinte la locul de muncă. În paralel, s-au demarat cercetări la nivel intern şi s-a constatat că factorul poştal ar fi achitat, în fals, un număr de mandate de asigurări şi handicap.

Cu toate că nu exista nici o sesizare scrisă, auditul intern a demarat o cercetare care este în curs de desfăşurare pentru a stabili exact care este prejudiciul adus companiei. Până la finalizarea cercetării, cu exactitate suma. Abia după stabilirea prejudiciului, Poşta Română va sesiza Poliţia.

Persoanele păgubite îşi vor primi imediat drepturile băneşti, de la Poşta Română, iar compania îşi va recupera, la rândul ei, suma, prin deschiderea unui proces împotriva salariatul vinovat.

Factorul poştal Stela V. se află la prima abatere, de când este angajat al Poştei Române. Sursele spun că aceasta este în Belgia, iar suma delapidată ar fi de peste 10.000 de lei. Alte surse spun că de fapt este vorba de vreo 40.000 de lei. Femeia locuia în cartierul Valea Cenchi într-un bloc de garsoniere împreuna cu fiica, nepoata şi ginerele ei.

Din păcate, reprezentanţii Postei Române nu au comentat această situaţie. Instituţia a emis doar un comunicat de presă, la solicitarea noastră.

În atenţia: VALI POPOVICI

Referinţe: PRIVIND SOLICITAREA ADRESATĂ COMPANIEI NAŢIONALE POŞTA ROMÂNĂ

Stimate Domn,

În urma cererii dumneavoastră nr. 101/3377 din data de 01.07.2019, prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, solicitaţi informaţii, vă transmitem, mai jos, informaţiile solicitate:

Factorul poştal din cadrul oficiului poştal Caransebeş nu s-a prezentat la serviciu din data de 24 mai 2019. Fiind absentă nemotivat, aceasta a primit, trei zile la rând, de la reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Caraş Severin, adrese scrise prin care i se solicita să se prezinte la locul de muncă. În paralel, s-au demarat cercetări la nivel intern şi s-a constatat că factorul poştal ar fi achitat, în fals, un număr de mandate de asigurări şi handicap. Întrucât aceasta nu a răspuns niciunei solicitări de revenire la locul de muncă, conform prevederilor legale în vigoare de la nivelul companiei, acesteia i s-a desfăcut contractul de muncă. Totodată, reprezentanţii companiei au demarat o cercetare internă care este în curs de desfăşurare pentru a stabili exact care este prejudiciul adus companiei. Până la finalizarea cercetării, nu putem spune cu exactitate suma. Abia după stabilirea prejudiciului, ne vom îndrepta către Poliţie, care va lua măsurile legale.

Menţionăm că persoanele păgubite îşi vor primi imediat drepturile băneşti, de la Poşta Română, iar compania îşi va recupera, la rândul ei, suma, prin deschiderea unui proces împotriva salariatul vinovat. Menţionăm că aceasta se află la prima abatere, de când este angajat al Poştei Române.

Compartiment Comunicare

Comentarii

comentarii