Obisnuiti sa cumparati de pe internet? Sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

Continuăm să vă informăm cu privire la alte reguli de care trebuie să țineți cont pentru a efectua cumpărături online sigure :

1. Când cumpărați online de la alte persoane, nu trimiteți banii în avans. Dacă este posibil, folosiți un serviciu cu plata ramburs.
2. Dacă nu cumpărați un anumit bun sau serviciu, nu furnizați site-urilor pe care navigați datele cardului sau ale contului bancar.
3. Nu trimiteți datele cardului prin e-mailuri necriptate. Unii comercianți online din afara Europei pot cere să trimiteți prin fax copii ale cardului și pașaportului, drept garanție.
4. Protejați-vă cardurile bancare la fel cum vă protejați banii. Nu salvați codul PIN al cardului în memoria vreunui dispozitiv și mai ales nu îl dezvăluiți altei persoane.
5. Păstrați întotdeauna cardul în posesia dumneavoastră și protejați-vă de furtul din buzunare, mai ales când vă aflați în locuri aglomerate.

Doar infractorii vă vor cere să transmiteți prin e-mail sau telefon detalii de conectare la contul online bancking sau detaliile cardului. Banca sau structurile de aplicare a legii nu vă vor cere detalii despre card sau despre cont în acest mod.

Comentarii

comentarii