VIDEO Oferta educationala gustoasa si apetisanta la Colegiul Economic

Elevii de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița și-au promovat oferta profesională prin organizarea de standuri și ateliere practice. În cadrul acțiunii ”Săptămâna meseriilor” elevii claselor din învățământul profesional de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, au promovat cum știu ei cel mai bine, practic, modul în care este organizat și cum funcționează învățământul profesional la ei în școală.

Astfel că, elevii din fiecare clasă profesională și-au prezentat practic rezultatele muncii lor și competențele pe care și le-au format în școala în care învață elevilor de clasa a VIII-a ale școlilor din județ invitați să vină și să cunoască oferta educațională a Colegiului Economic reșițean. Coordonați de către dascălii lor, elevii care studiază pe domeniul alimentație au organizat ateliere cu deserturi de bucătărie, pentru meseria de bucătari. Au pregătit cockteiluri nealcolice elevii care doresc să practice meseria de chelner sau ospătar, având loc chiar și o demonstrație live de cockteiluri flambate.

Produsele de brutărie și produsele din carne au fost prezentate la standuri special amenajate pentru această acțiune de elevii care învață în domeniul industriei alimentare, pe care au fost așezate produse pregătite chiar de mâinile lor, specialitățile de la standul de brutărie având expuse diverse tipuri de pâine tradițională pregătite de ei chiar de pe o zi pe alta. Un alt stand a avut rolul de promovare și comercializare a sucurilor, reprezentând domeniul comerț.

”Elevii noștri se pregătesc în meserii care sunt căutate pe piața muncii. Agențiii economici locali și județeni ne solicită pentru a lua elevi în practică, dar avem și mobilități profesionale de nivel european prin proiectele Erasmus pe care le-am accesat și le avem în derulare și în acest moment, în care elevii fac practică la agenți europeni și capătă competențe de nivel european”, a precizat Lenuța Ciurel, director Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița.

În cadrul școlii gazdă sunt pregătiți în momentul de față 128 de elevi la școala profesională, în cele 4 clase organizate pe domenii de specialitate. Pentru cei interesați să urmeze învățământul profesional, pentru anul școlar 2017-2018 sunt prevăzute 4 clase în cadrul colegiului, cu o diversitate mare de calificări: bucătar, patiser-cofetar, ospătar, vânzător, recepționer-distribuitor și brutar-patiser.

Comentarii

comentarii