Olandezul zburător a pierit în zăpada pe Vârful Căleanu din Munții Țarcu VIDEO

Polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați despre faptul că la Centrul de Primiri Urgențe al spitalului municipal a fost adusă o persoană decedată, care ar fi fost surprinsă de o avalanșă.

Ulterior, evenimentul a fost sesizat și prin SNUAU 112, de către un bărbat.
Din primele verificări s-a stabilit că astăzi, în timp ce se aflau într-o expediție montană pe Vârful Căleanu din Munții Țarcu, 3 cetățeni olandezi ar fi fost surprinși de o avalanșă, unul dintre ei, în vârstă de 44 de ani, fiind găsit decedat sub zăpadă și transportat la spital cu elicopterul lui Dunca.

Cadavrul bărbatului a fost depus la morga spitalului, urmând a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Din informaţiile primate pe surse, am aflat că grupul de schiori olandezi a fost transportat pe şi de pe Muntele Căleanu cu elicopterul de Romeo Dunca. Am încercat să luăm un punct de vedere, dar domnia sa nu răspunde la telefon.

Oficialii Serviciului medical aeropurtat SMURD Caransebeş spun că ei nu au fost solicitaţi să intervină la acest caz. Deşi iniţial se vorbea ca pe munte au fost 2 schiori olandezi însoţiţi de fiul lui Dunca, Cristian Dunca, în comunicatul poltiei apar doar  3 olandezi. În acelaşi comunicat, se spune că cei 3 erau într-o expediţie pe Căleanu, dar şeful Salvamont spune că acolo se schiază ,,mai altfel,, decât în sistemul de partii organizate.

Comentarii

comentarii