Oltenii nu vor Romanati – Oltul ramane Olt

Pe lângă referendumul pentru familie, în județul Olt a fost organizat un referendum pentru schimbarea numelui județului în Olt-Romanați. Acesta nu a îndeplinit cvorumul de prezență, iar numele județului va rămâne Olt.

Conform datelor Biroului Electoral Central, la ora 21.00, în județul Olt votaseră 27, 19%. Pentru a fi validat, aceste referendum trebuia să atingă pragul de 30%.

Propunerea iniţiatorilor era de a schimba numele judeţului din Olt în Olt-Romanaţi, vechiul nume al judeţului din zona Caracalului, pe care Ceaușescu l-a eliminat cu totul de pe harta României în 1968. Referendumul nu va schimba însă cu nimic granițele sau documentele administrative ale județului.

Județul Romanați era situat în colțul de S-E al Olteniei, între Dunăre și Olt și era unul dintre marile grânare ale țării. Chiar stema lui avea în prim-plan un snop de grâu ce simboliza bogăția de grâne din Câmpia Romanațiului.

Citeste tu mai departe aici: https://www.stiripesurse.ro/e-ec-major-i-la-al-doilea-referendum-al-zilei-ce-se-intampla-cu-jude-ul-olt_1294695.html

Comentarii

comentarii