Omer Radovancovici, primarul din Pojejena, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru contrabandă

omerOmer Radovancovici, “prinţul Clisurii Dunării”, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru contrabandă. Vezi cine a primit pedepse cu suspendare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă în dosarul DIICOT al grupării de contrabandişti condusă de Omer Radovancovici, primarul PD-L din Pojejena. Judecătorii i-au respins recursul, acesta rămând cu pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare. Acesta împreună cu alţi membrii ai grupării au fost arestaţi în urma unei ample operaţiuni a DIICOT legată de contrabanda cu ţigări, anchetatorii reuşind să dovedească mecanismul prin care ţigările erau scoase din duty-free-urile din portul Moldova Veche. După ce a fost eliberat din arest, Omer a revenit la conducerea Primăriei din Pojejena, ulterior fiind reales la ultimele alegeri locale.

Instanţa a admis recursurile mai multor inculpaţi care au primit în final condamnări cu suspendare – George Lupu, şef de magazin duty-free, a fost condamnat la doar trei ani de închisoare cu suspendare şi termen de încercare de şase ani, datorită sprijinului pe care l-a oferit anchetatorilor în soluţionarea acestui dosar. De asemenea, Marcel Străinescu a primit 3 ani de puşcărie cu suspendare şi termen de probă de şase ani, Zlatco Deianovici, Romică Bejenariu, Sârgean Dobrosavlevici – 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi termen de încercare de cinci ani. Ceilalţi inculpaţi – Sorin Corcoman, Vasile Szocz, Daniel Istudor şi Zlatco Costici – au rămas cu aceleaşi pedepse, fiind condamnaţi la 5 ani de închisoare cu executare.
citeste mai multe pe www.pressalert.ro

Comments

comments

Powered by Facebook Comments