Omul gospodar se vede prin ceea ce a făcut iar lucrul în echipă ridică comunitatea din Măureni VIDEO

Când spunem aceste cuvinte, ne referim, de obicei la acei oameni în urma cărora se vede ceva, și mai ales la aceia care au sădit în comunitate sămânța speranței în mai bine. Sunt oamenii care prin exemplul personal au arătat drumul devenirii viitoare a comunității. Îi admirăm pe aceia dintre noi care reușesc, cum se spune, să facă o casă frumoasă și nu în ultimul rând, să scoată ce este mai bun din comunitate. Vorbim de oamenii care se remarcă făcând fapte și lucruri pe placul societății, fără să dorească să fie priviți ca excepții și recompensați pentru asta. Se mulțumesc cu respectul și aprecierea cetățenilor.

Un asemenea om este și edilul unei localități, al unei comunități. Noi ne vom referi astăzi la primarul comunei Măureni, Brian Filimon care în cinci ani de când ocupă această funcție, a reușit să schimbe cu totul fața comunei care l-a ales ca edil. Împreună cu tânărul viceprimar Cornel Niță și colegii săi de echipă, primarul Filimon a realizat în cinci ani lucrări pe care alți edili nici nu le visează în mai multe mandate.

Dacă ar fi să le trecem pe o listă, realizările ar ocupa o pagină întreagă. Așa că, vom face o simplă trecere în revistă. Și începem cu cea mai nouă realizare – Grădinița cu trei grupe din satul Șoșdea, apoi finalizarea lucrărilor de constructive la biserica ortodoxă a satului Măureni. Deși pare curios, localitatea Măureni nu a avut o biserică propriu-zis ortodoxă. Slujbele religioase se slujeau într-o clădire special amenajată. Comună a fost formată din etnici germani și maghiari.
Urmează nenumărate alte realizări: modernizarea și anveloparea celor două școli, iluminat public pe bază de led, camera de supraveghere, intervenții pentru realizarea digurilor de apărare împotriva inundațiilor, modernizarea căminelor culturale din cele două sate, cabinet medicale, o piață în care localnicii să își poată valorifica produsele, parcări, transport public până la Reșița și câte or mai fi.
Dacă ne referim la lucrările actuale, trebuie menționată o mică policlinică cu cabinet medicale pentru 5 specialități, un teren de sport ultramodern cu nocturnă, un loc de joacă complet utilat, canalizarea și stația de epurare pentru ambele sate. La acestea se adaugă kilometric de drum și rigole.

Toate acestea se pot vedea, pot fi atinse. Totul este la prezent și nu la modul ,,avem în plan”. Cu toate că edilul și consilierii au în plan și alte realizări. Dar, despre acestea vom vorbi într-un material viitor.

Comentarii

comentarii