Opinii pro si contra in cazul spitalului de unde au plecat imaginile de groaza – Stationarul 3 Resita VIDEO

Opiniile aparţinătorilor sunt împărţite în urma apariției în presă a imaginilor din interiorul Spitalului Staționar 3 din Reșița. Majoritatea celor intervievați de noi, spun că au o părere bună despre îngrijirea medicală şi aproape toţi se plâng doar de condiţiile de pe secții. Oamenii spun că aduc pachete cu mâncare şi cele trebuincioase la poarta spitalului de unde sunt preluate de asistente şi infirmiere şi duse în saloanele bolnavilor.

Un caz mai aparte este cel al unei femei din Bozovici. Săptămâna trecută, aceasta a avut un accident în gospodărie şi și-a spart capul. Femeia în vârstă de 84 de ani a fost transportată la cabinetul medicului de familie care a trimis-o cu ambulanța la Spitalul Judeţean din Reşita. Femeia era perfect conştientă, doar că avea o mică hemoragie la arcadă, sângerare care s-a şi oprit între timp pe drum.

Fiul şi nepotul spun că la spital, femeia a ajuns cu o saturaţie de oxigen de 97%, că totul era bine, că a rămas internată câteva zile. Apoi, s-a îmbolnăvit de covid şi a fost transportată la Staţionar 3 unde a şi murit. Ei acuză medicii de rele tratamente şi spun că vor da în judecată spitalul şi medicii. Fiul spune că este vorba de cadavrul care apare în fotografiile ajunse la redacţie. Între timp, de duminică mai exact, încearcă să-şi scoată mama din spital şi nu reuşeşte din cauza birocraţiei.

După imaginile scandaloase cu mizeria și modul în care erau tratați pacienții Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, apar și primele destituiri. In același timp, poliția și Parchetul s-au autosesizat și a fost deschis un dosar de cercetare penală. Inspecția sanitară a aplicat amenzi în valoare de 18.000 de lei, iar președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a anunțat că a solicitat eliberarea din funcție a managerului Alina Stancovici.

Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e, deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase, au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei, a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase, a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local alăturândui-se o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Comentarii

comentarii