Orăvițenii pe mâini bune la Spitalul din oraş

Orăvițenii pe mâini bune la Spitalul din oraş

Locuitorii din cel mai mare oraş de pe Valea Caraşului, nu vor mai trebui să meargă până la Reşiţa sau la Timişoara pentru o simplă operaţie.

Primăria din Oraviţa a alocat spitalului din localitate, 120 de milioane de lei, bani necesari pentru punerea în funcţiune a unui aparat laparoscop.
,,Aparatul, chiar dacă nu este de ultimă generaţie, a fost achiziţionat în urmă cu ceva timp şi îşi face treaba pentru care a fost conceput fiindcă are cine să îl folosească. Avem un medic tânăr, un fiu al oraşului- dacă pot spune aşa- fiindcă domnul doctor este din Oraviţa” spune doctorul primar Felician Fara, directorul Spitalului Orăşenesc Oraviţa.
Cu ajutorul sumelor alocate de primărie şi consiliul local, Spitalul va fi dotat cu un lift interior de persoane. Acesta va uşura considerabil transportul pacienţilor care acum sunt căraţi cu targa pe scări” spune, primarul Dumitru Ursu.
,,Cu ajutorul acestui aparat am operat câteva zeci de pacienţi, majoritatea fiind cazuri de colecist, dar paleta a fost mai largă ajungând până la probleme ginecologice. Este bine că avem acest mare ajutor, pacientul este tratat mult mai bine iar zilele de spitalizare scad la minim” spune doctorul Valentin Iepure.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments