Ordonanta care da invatamantul peste cap loveste si in Caras Severin

Şi elevii din Caraş-Severin vor fi afectaţi de ordonanţa prin care învăţătorii de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale nu mai sunt calificaţi să predea copiilor de la clasele pregătitoare şi I – IV Limba şi literatura română.

Nedumerire în rândul cadrelor didactice care predau în limba maternă a minorităţilor din Caraş-Severin, după ce legea învăţământului a fost schimbată cu doar câteva zile înaintea începerii anului şcolar. Modificare spune că limba şi literatura română va fi predată doar de profesori de specialitate şi nu de învăţători aşa cum se întâmpla până acum. Cadrele didactice de la Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz din Reşiţa se simt discriminate faţă de colegii lor care predau exclusiv în limba română, ba mai mult – nu ştiu cum se va aplica noua hotărâre şi cum vor fi afectaţi atât ei cât şi elevii lor. Cele cinci cadre didactice din Reşiţa, vor semna o petiţie pe care o vor înainta conducerii unităţii de învăţământ, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Ministerului Educaţiei prin care vor cere renunţarea la această prevedere.

La învăţământul primar, în judeţul Caraş-Severin, există clase cu predare în limba germană, cehă, croată şi sârbă.

În alte unităţi de învăţământ cu predare în limba materă prima zi de şcoală a început cu o grevă japoneză, iar de mâine se anunţă proteste chiar mai dure.

Comentarii

comentarii