Oțet de mere: 8 posibile efecte secundare și dozare

Oțetul de mere se extrage din merele fermentate. Este un ingredient popular în multe preparate alimentare și conservanți. Aportul moderat al acestui tonic sănătos are multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul excesiv poate provoca unele efecte adverse, cum ar fi probleme gastro-intestinale, probleme digestive, niveluri scăzute de potasiu (hipokaliemie) și cariile dentare.
Acest articol discută despre efectele secundare potențiale ale oțetului de mere. De asemenea, vom analiza modalitățile mai sigure de consum și consecințele consumului excesiv.
 Poate cauza probleme gastrointestinale
Consumul excesiv de oțet de mere poate cauza probleme gastro-intestinale. Poate încetini procesul de absorbție a alimentelor în fluxul sanguin. Un studiu realizat de Universitatea Lund a constatat că oțetul de mere întârzie rata de golire gastrică. Deși acest lucru ar putea fi benefic în unele cazuri, poate provoca suferință digestivă la unele persoane.
 Consumul crescut de oțet de cidru de mere poate agrava, de asemenea, simptomele gastroparezei, o afecțiune frecventă la persoanele cu diabet de tip 1. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii în acest sens pentru a ajunge la concluzii suplimentare.
 Poate cauza probleme digestive
Oțetul de mere poate ajuta la reducerea poftei de mâncare. Un studiu arată că oțetul de mere acționează ca un inhibitor al poftei de mâncare și promovează sațietatea, ducând la o reducere naturală a aportului de alimente. Deși acest lucru ar putea fi util pentru persoanele care încearcă să slăbească, oțetul poate provoca și greață.
 Poate provoca hipokaliemie
Dovezi anecdotice sugerează că utilizarea excesivă a oțetului de mere poate reduce nivelul de potasiu din organism. De asemenea, poate reduce densitatea minerală osoasă, ceea ce, la rândul său, face oasele fragile. Prin urmare, persoanele cu osteoporoză trebuie să reducă sau să evite aportul de oțet de mere.
 Poate provoca carii dentare
Aciditatea ridicată a oțetului de cidru de mere nediluat vă poate deteriora smalțul dinților dacă este consumat în exces. Pe lângă faptul că dă o nuanță gălbuie dinților, oțetul poate crește și sensibilitatea dentară.
Un studiu afirmă că oțetul de mere poate avea un potențial eroziv care deteriorează smalțul dinților, provocând carii dentare.
 Poate provoca arsuri la nivelul gâtului
Consumul crescut de oțet de mere poate provoca arsuri la nivelul gâtului. Multe studii au concluzionat că utilizarea excesivă pe cale orală a oțetului de mere poate duce în cele din urmă la iritarea gâtului. Acidul acetic din oțet este cauza principală.
Un studiu realizat de Universitatea din Arkansas a constatat că comprimatele de oțet de mere pot duce, de asemenea, la leziuni esofagiene.

 Poate provoca arsuri ale pielii
Natura puternică acidă a oțetului de mere poate provoca arsuri ale pielii. Aplicarea oțetului de mere direct pe piele poate provoca arsuri și iritații, mai ales dacă oțetul este nediluat.
 Poate interacționa cu anumite medicamente
Nu există suficiente informații disponibile în acest sens. Deoarece este acid, oțetul de mere poate reacționa cu ușurință cu unele medicamente, inclusiv laxative și diuretice.
Oțetul de mere poate avea un efect direct asupra nivelului de insulină și al zahărului din sânge. Luat împreună cu medicamente pentru tensiunea arterială și diabet poate provoca efecte secundare. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii în acest sens pentru a ajunge la concluzii suplimentare.
 Poate cauza niveluri scăzute de zahăr din sânge
Utilizarea excesivă a oțetului de mere poate reduce nivelul zahărului din sânge. Oțetul are un efect anti-glicemic. Cu toate acestea, administrarea acestuia împreună cu medicamente împotriva diabetului poate determina prea mult scăderea nivelului zahărului din sânge. Acest lucru, dacă nu este tratat, poate duce la inconștiență și alte efecte grave.
De asemenea, oțetul de mere nu este recomandat femeilor însărcinate / care alăptează și celor care urmează un tratament de chimioterapie. Poate provoca complicații. Cu toate acestea, nu există informații suficiente în acest sens.
Acestea sunt potențialele efecte adverse ale oțetului de mere. Cele mai multe dintre acestea necesită cercetări suplimentare pentru a fi validate temeinic.
 Dozare
Doza recomandată de oțet de mere variază în funcție de nevoile dvs. individuale. Cu toate acestea, un aport zilnic de 15 ml de oțet de mere este suficient pentru a vă bucura de beneficiile sale pentru sănătate.
Înainte de a aplica oțet de mere pe piele, diluați-l cu apă. De asemenea, faceți un test de pe o zona mică a pielii pentru a observa dacă sunt reacții alergice.
Concluzie
Oțetul de mere oferă multe beneficii pentru sănătate atunci când este consumat în cantități moderate. Cu toate acestea, aportul în exces duce la câteva efecte adverse. Prin urmare, limitați doza la mai puțin de 15 ml pe zi. Diluați oțetul înainte de utilizare, oral sau local. Deoarece oțetul de mere poate interacționa cu medicamente, consultați-vă medicul înainte de a-l consuma.

Citeste tu mai departe aici: http://naturavindecatoare.ro/sanatate/otet-de-mere-8-posibile-efecte-secundare-si-dozare/

Comentarii

comentarii

One thought on “Oțet de mere: 8 posibile efecte secundare și dozare

Comments are closed.