Pagube de 4,5 milioane de lei in urma inudatiilor de la Resita si din judet

Prefectul judeţului Caraş-Severin, în calitate de președinte, a convocat, în şedință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin, în vederea analizării și aprobării Raportului de sinteză nr.6 din 20.06.2018 privind apărarea împotriva inundaţiilor şi fenomenelor hidrometeorologice periculoase, ce au afectat judeţul Caraş-Severin în perioada 27.05 – 18.06.2018

Raportul de sinteză a fost întocmit de către Grupul de Suport Tehnic nr. 1 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin în urma evaluărilor pagubelor de către comisiile mixte constituite prin ordin al prefectului.

Raportul cuprinde pagubele înregistrate în localităţile din 20 de unităţi administrativ – teritoriale: Băuţar, Berzovia, Buchin, Bozovici, Bucoşniţa, Cărbunari, Caraşova, Ciudanoviţa, Cornereva, Doclin, Eftimie Murgu, Ocna de Fier, Ramna, Reşiţa, Rusca Montană, Slatina Timiş, Socol, Tîrnova, Teregova, Zăvoi. Au fost afectate drumuri agricole, drumuri comunale, drumuri judeţene, străzi, poduri, podeţe, anexe gospodăreşti şi locuinţe. Valoarea totală a pagubelor produse în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, respectiv ploi abundente cu caracter torenţial, cuprinse în raport, se ridică la suma de 4,5 milioane de lei.

Hotărârea CJSU va fi comunicată tuturor membrilor comitetului, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent asigurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin.

În afara acestor probleme, Municipiul Reşita a rămas izolat de restul ţării pe linia ferată. Mai exact, pe calea ferată Reşita – Caransebeş, la Ezeriş, un copac a căzut peste reţeaua de alimentare şi a scos din circulaţie trenul ce trebuia să ajungă la Reşita. Aproape concomitent, pe ruta Reşita – Timişoara, un copac căzut peste sine a fost lovit de trenul -automotor. În urma impactului, trenul a sărit de pe sine. Călătorii au fost transportaţi din gara Reşita Nord cu un autobuz până la Bocşa de unde au fost preluaţi de o altă garnitură de tren.

Comentarii

comentarii