Pana unde poate merge parsivenia si cum pot actiona unii politicieni – deputat arestat

NU mai puțin decât 7 capete de acuzare planeaza asupra unui deputat al României, al unui ales la cel mai înalt nivel. Parcă am fi în țara în care nu mai există lege, parcă nu ar conta nimic pentru ei și în calea lor și se comportă ca niște zei printre muritori atunci când sunt în public. Sfidează tot și pe toată lumea. De fapt, se pare că în România, cu cât este mai sus funcția publică, locul în care i-au trimis oamenii de rând, parcă cu atât este nesimțirea celui ales mai mare. Gradul de infatuare și nesimțire crește proporțional cu funcția aleasă. Cu cât mai sus – cu atât mai hoț și nesimțit. iată ce se spune într-un comunicat de presă al DNA primit în această după-masă, până unde a putut să meargă tupeul unui ales al neamului.

În completarea comunicatului nr. 114/VIII/3 din 10 februarie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA Bucuresti, este abilitat să transmită următoarele:

Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaţilor, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A. (cerere de încuviințare a reţinerii şi a arestării preventive), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 25 februarie 2016, a inculpatului PĂUN NICOLAE, deputat, pentru următoarele infracțiuni:
– folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene
– schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene,
– deturnarea de fonduri,
– spălarea banilor,
– efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
– cumpărarea de influenţă,
– influenţarea declaraţiilor,
toate în formă continuată

Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul 114/VIII/3 din 10 februarie 2016 .

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 25 februarie 2016, inculpatul PĂUN NICOLAE urmează să fie prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comentarii

comentarii