Parcarile au trecut inapoi la Primaria Resita – Taxele raman la fel

Ședința Consiliului Local Reșița a fost una de pomină! Printre subiecte forului deliberativ, se numără și încetarea, cu acordul părților, a contractului cu firma care administra parcările cu plată din municipiul de pe Bârzava. Deși, atât consilierii liberali cât și cei social democrați doreau preluarea parcărilor, aleșii locali nu găseau cale de înțelegere.
Preluarea parcărilor în administrarea municipalității părea un subiect cu care toți aleșii locali ai Reșiței ar fi putut fi de acord, mai ales că încetarea contractului nu venea cu niciun fel de cost pentru autoritățile publice. Mai întâi aleșii PSD au dorit să se știe de ce s-a venit cu acest proiect în ultimul moment și nu într-o ședință ordinară.

După ce primarul a înaintat idea că în 2019 sau până la modernizarea parcărilor și aprobarea unui regulament de funcționare, acestea să fie folosite în mod gratuit, social-democrații au ridicat problema celor circa 250 de abonamente deja achiziționate de unii reșițeni. Deoarece discuția se lungea foarte mult s-au propus mai multe soluții: municipalitatea să plătească, unii consilierii și-ar fi donat indemnizația, iar primarul i-ar fi despăgubit pe cei care își voiau banii înapoi din buzunarul propriu.

Nici bine nu s-a stins această dilemă că s-a ridicat problema procesului aflat pe rol între primărie și Eco-bau.

În cele din urmă s-a ajuns la un compromis, iar încetarea contractului a fost acceptată și de putere și de opoziție. Cele 648 de locuri de parcare vor fi administrate de Piețe Reşita, societatea a Consiliului Local Reșița.

Comentarii

comentarii