Parcarile resitene se intorc la administratia publica locala VIDEO

Consilierii locali din Reșița au votat în ultima ședința a Consiliului Local preluarea parcărilor de la AVM Project Înveşt SRL, fosta Eco -Bau Parc SRL. Municipalitatea va prelua administrarea parcărilor din municipiul Reșița de la operatorul privat care a taxat doar autoturismele parcate, pentru că așa prevedea contractul pe care îl avea cu municipalitatea, fără alte obligații. Municipalitatea va trebui să plătească despăgubiri de 500.000 de lei. Şi toate astea datorită unor învârteli făcut de Consiliul Local Reşita din mandatul trecut. Aprobările şi toată povestea în sine constituie încă o nebuloasă pe care probabil doar Kovesi o mai putea limpezi. Ca să fie mai pe scurt – cei de la EcoBau taxau locurile de parcare, plăteau o mică redevenţa către Primăria Reşita şi mai departe ….îi durea la bască. Nu amenajări de parcări, nu crearea de noi locuri, nu marcare sau curăţenie ori deszăpezire. Absolut nimic. Aşa contracte să tot faci cu administraţia publică locală. În fine.

Cu alte cuvinte, a existat un contract încheiat între Primăria Reșița și o firmă privată, care avea doar obligația unei redevențe anuale către Primăria Reșița. Acum, fosta Eco Bau Parc, va încasa cei 500.000 de lei de la Primărie și nu se va mai ocupa de parcări.

S-a convenit ca suma să fie plătită de municipalitate datorită faptului că a fost reziliat contractul înainte de termen. Cam scump i-a costat pe reşiţeni activitatea consilierilor locali aleşi de ei să-i reprezinte în mandatul trecut 2012 – 2016, nu?

Comentarii

comentarii