Parlamentul European va deveni „Clubul nevestelor”

Parlamentul European va deveni „Clubul nevestelor”

Nesimţirea în politica noastră se pare că nu mai are limite! Odată cu intrarea în politică a Gabrielei Vrânceanu Firea, noţiunea de „familie politică” trebuie să fie redefinită: nu după ideologie, cum se credea, ci după bărbaţii sau taţii aspirantelor!

În acest moment, între europarlamentarii români le întâlnim pe:
– Elena Băsescu, fata lui Traian Băsescu
– Adina Vălean, nevasta lui Crin Antonescu
– Daciana Sârbu, nevasta lui Victor Ponta
– Ramona Mănescu, nevasta lui Rareş Mănescu

La linia de start a viitoarelor alegeri europarlamentare par a se alinia şi alte doamne şi domni:
– Ioana Băsescu, fata cea mare a lui Traian Băsescu
– Gabriela Vrânceanu Firea, nevasta primarului Pandele
– Lavinia Şandru, nevasta primarului din Slatina
– Honorius Prigoană, fiul deputatului „Plici”

Dacă vor rămâne pe liste şi cei de acum (pentru experienţă, desigur), din numărul total de 33 de europarlamentari, 8 vor fi din „familii” de politicieni, adică aproape 25%, fapt ce va constitui, desigur, o premieră mondială, care va redefini noţiunea de „familie” politică!

Vom avea, deci, alături de socialişti, liberali sau ecologişti, noul grup politic „neveste de politicieni”, unde va putea fi încadrat ca înlocuitor chiar Honorius, cel ce o înlocuieşte pe mama sa vitregă, Bahmuţeanca, aflată acum în divorţ cu deputatul Prigoană!
În aceste condiţii, România poate spera că Barroso şi Viviane Reding nu vor mai îndrăzni să ne critice, căci vor auzi corul din sectorul român: „ce faceţi, măi, vă luaţi de soţii şi de taţii noştri?”, ceea ce, desigur, îi va înspăimânta îngrozitor pe liderii europeni!

Dincolo de glumă, românii sperau ca, la viitoarele alegeri parlamentare şi europarlamentare, să se pună capăt „nepotismelor” din politică, însă, din păcate, se pare că politicienii noştri au înţeles din acest deziderat doar necesitatea ca nepoţii să fie înlocuiţi de neveste sau de copii!

www.cotidianul.ro

Comentarii

comentarii