Patru accidente mortale de munca in Caras Severin

Nici luna noiembrie nu a fost săracă în accidente la locul de muncă. La Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate de către angajatori 12 evenimente, din care 4 soldate cu deces si 8 cu incapacitate temporară de muncă.

Prevenirea acestor incidente stă în sarcina inspectorilor de muncă și implică controale și sancțiuni în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel că, în cursul lunii noiembrie 2016, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au efectuat 207 controale, din care 103 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Unii angajatori au primit și amenzi, sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă ridicându-se la valoarea de 29.000 lei.

În Caraș-Severin încă există deficienţe ce se referă la efectuarea controalelor medicale la angajare şi periodic, dar și la amenajarea corespunzătoare a schelelor pentru cei cu activitate în domeniul construcții, sau purtarea echipamentului individual de protecţie.

I.T.M. Caraş-Severin va continua acţiunile de control şi va urmări modul de îndeplinire a măsurilor dispuse în urma controalelor.

Comentarii

comentarii