Pe primari îi doare-n cot de cetateni: Nicio primărie din județ nu a venit la ISU până în momentul de față pentru avizarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență împreună cu reprezentanți ai Prefecturii vor pleca în control pe la toate unitățile administrativ teritoriale din județ pentru a verifica respectarea obligațiilor privind situațiile de urgență. Primările au obligația între timp să își întocmească Planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență pentru anul 2017, elaborat prin ordin de prefect.

Nicio primărie din județ nu a venit la ISU până în momentul de față pentru avizarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Până în 22 iulie 2017 toate aceste servicii vor trebui să se reînființeze.

ISU are de asemenea programate deja cursuri de pregătire privind situațiile de urgență pentru primari și viceprimari, iar spre sfârșitul anului, pentru secretarii din primării, care vor avea loc la centrul zonal de pregătire de la Craiova. Se pare că județul nostru este codaș în privința prezenței la aceste pregătiri, primarii și viceprimarii nu s-au îngrămădit anul trecut să ia parte la aceste cursuri.

Pe site-ul ISU ”Semenic” există modele de informații privind prevenirea incediilor în gospodăriile din județ. La nivelul primăriilor cei responsabili sunt obligați să facă controale la gospodării, biserici și școli pentru depistarea eventualelor nereguli și comunicarea lor ulterioară pentru luarea măsurilor care se impun.

Până în data de 15 martie fiecare unitate administrativ teritorială din județ trebuie să aducă la avizat Planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență.

Comentarii

comentarii